SNIMKA UDARA

VIDEO: VJERUJETE LI OVOM ČOVJEKU KOJI JE PREŽIVIO UDAR MUNJE? 'U tom trenutku postao sam sposoban čuti tuđe misli'

 Screenshot

Muškarac koji preživio udar groma tvrdi da je to bilo iskustvo koje mu je promijenilo život te da je u tom trenutku postao sposoban 'čuti' tuđe misli.

Video u kojem je snimljeno kako australskog fotografa Briana Skinnera udara munja postao je hit na internetu s gotovo 100,000 pregleda.

- Udarila je vrlo blizu, otprilike pet metara od mene - kazao je Skinner čija je supruga Julia slučajno uhvatila incident koji se dogodio 30. studenog 2014., dok je snimala Briana kako fotografira munje.

- Krenuo sam rukom prema fotoaparatu kako bi zaustavio snimanje duge ekspozicije i doslovno sam vidio svjetlost kako prolazi kroz moju ruku. Činilo se kao da je sve stalo... potpuno izvantjelesno iskustvo. Činilo mi se kao da gledam svjetlosnu kugu kako struji mojom rukom punih pet minuta - ispričao je Brian Skinner.

Srećom, Skinnera nije direktno pogodila munja i uspio je pobjeći.

- Čim sam ušao u auto, pogledao sam svoju ruku koja je bila crna, a zlatni prsten koji sam nosio savinut - kazao je.

Iako je njegova ruka bila teško opečena, tvrdi kako mu je zlatni prsten najvjerojatnije spasio život jer je primio na sebe većinu udara koji je prolazio kroz ruku.

Odmah je otišao kod liječnika i bio na rendgenu koji je pokazao kako nijedna kost nije slomljena, te kako ima samo nekoliko modrica.

Brianu Skinneru otada su se počele događati neobjašnjive stvari za koje, kaže, zna da mu ljudi neće vjerovati.

- Moja osjetila tjedan dana nakon udara bila su pojačana. Mogao sam vidjeti stvari koje inače nisam i čuti na veliku daljinu, čak do kilometra, a postao sam i puno snažniji - priča Skinner koji tvrdi da je mjesec dana mogao čitati tuđe misli.

- To je bilo najčudnije iskustvo. Kada bih pogledao nekog mogao sam čuti što misle, kao da su meni govorili. Pitao sam se haluciniram li, a onda bi im to ispričao, a oni bi me čudno gledali. No kada bi netko ušao u prostoriju, znao sam što će reći i prije nego li su to izgovorili.

- Mislio sam 'Jesam li ja Clark Kent? Superman? - nasmijao se pa dodao: - no udar munje me stvarno promijenio. Mogao sam dizati utege tri puta teže nego inače - priča Skinner koji je htio znanstveno objašnjenje za to što mu se dogodilo.

- Neki stručnjaci vjeruju da kada preživiš udar munje energija ostaje u tijelu. Sada svaki put znam kada se oluja približava - moja ruka doslovno pulsira.

- Volim fotografirati munje. Činim to već 25 godina. No ovo je bio poziv za buđenjem. Sada više život ne uzimam zdravo za gotovo. Naš život na zemlji je tako kratak i dragocjen - zaključio je Skinner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:14