IZBJEGNUTA NESREĆA

NAGLO SKRENUO S KURSA Čudni problemi zadesili još jedan malezijski avion, prisilno je sletio

 AFP

HONG KONG - Muke po malezijsku zrakoplovnu kompaniju nikako ne prestaju. Nakon što im je Boeing 777 misteriozno nestao 8. ožujka, sada se pojavio problem na još jednom njihovom zrakoplovu.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa koji je letio iz Kuala Lumpura prema Seulu morao je u ponedjeljak prinudno sletjeti u zračnu luku u Hong Kongu i to zbog problema s elektronikom, priopćila je zrakoplovna kompanija.

- Let MH066 preusmjeren je prema Hong Kongu zbog kvara na generatoru koji daje struju Airbusu A330 - priopćila je Malaysia Airlines uz napomenu da je zrakoplov sletio bez problema te da je 271 putnik premješten u drugi zrakoplov.

Inače, kasnije istog dana avioprijevoznik koji je posljednjih tjedana u središtu svjetske javnosti objavio je u priopćenju kako pretpostavljaju da se nestali Boeing 777 srušio i da u nesreći nema preživjelih.

- Duboko žalimo što moramo pretpostaviti bez ikakve razumne sumnje da je let MH370 izgubljen i da nema preživjelih. Moramo prihvatiti sve dokaze koji upućuju da se zrakoplov srušio u južnom Indijskom oceanu - stoji u izjavi.

Ovo je kasnije potvrdio i malezijski premijer Najib Razak te je tako završila jedna od najvećih potraga za zrakoplovom u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:53