SLAŽETE LI SE S NJOM?

VIDEO Hrvatica na YouTubeu objasnila cijelom svijetu koliko je mladima teško doći do posla u Hrvatskoj

Hana priča kako je očekivala brzo naći posao nakon završetka studija, no da se to nije desilo. Provela je godinu dana stažirajući po raznim organizacijama, ponekad je i volontirala
 YouTube

ZAGREB - Međunarodna Organizacija Rada (ILO), specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda koja promovira socijalnu pravdu i međunarodno priznata ljudska i radnička prava, pokrenula je natječaj za video-uratke mladih od 18 do 29 godina u kojima pokazuju kako globalna kriza utječe na njihove živote.

Na natječaj se prijavila i Hrvatica Hana Kolić, 27-godišnjakinja koja je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, a magistrirala međunarodni razvoj i menadžment u Švedskoj.

Hana priča kako je očekivala brzo naći posao nakon završetka studija, no da se to nije desilo. Provela je godinu dana stažirajući po raznim organizacijama, ponekad je i volontirala.

Dok je bezuspješno tražila posao, prvo je počela preispitivati samu sebe, svoje vještine i kvalifikacije, osjećala se bijesno i frustrirano i izgubljeno.

Postoji začarani krug u zapošljavanju mladih, u kojemu svi poslodavci traže radnike s iskustvom, no nitko se ne može zaposliti i steći iskustvo.

Problem je, na kraju, kaže Hana, u samoj državi i njenoj ekonomskoj strukturi . Glavni problem je nedostatak radnih mjesta, te odgovornost leži na kompletnom sustavu.

Pogledajte i vi Hanin video i provjerite slažete li se s njom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:20