BIVŠI GRADONAČELNIK U LIJEPOM DRUŠTVU

Ken Livingstone ponosno se fotografirao s kćerima koje je otkrio prošle godine

Nakon više od dva desetljeća skrivanja, bivši londonski gradonačelnik Ken Livingstone prekjučer se na premijeri mjuzikla o Beatlesima “Let it be” pojavio s dvije svoje kćeri, čije je postojanje priznao tek prošle jeseni u autobiografiji.

U toj je knjizi 67-godišnji Livingstone otkrio da je ranih 90-ih priskočio u pomoć prijateljici, novinarki Philippi Need, koja je strahovala da će joj biološki sat otkucati svoje prije nego što uspije pronaći pogodnog životnog druga. Poznati laburist je velikodušno ponudio svoju spermu Philippi, koja je rodila Georgiju (danas 22-godišnjakinju) i Charlotte (20).

Brinuo se o njima

“Nikada nismo bili u romantičnoj vezi, ali znao sam je dovoljno dobro da mi bude jasno kako će biti predivna majka pa sam joj rekao da bih volio biti otac njezine djece. Bio bih pri ruci, podržavao bih ih emotivno, ali smo se složili da ne bih živio s njima”, napisao je u autobiografiji.

No, to nije bio kraj. Naime, kada je već podlegao napadu iskrenosti, Livingstone je priznao da je plod svojih slabina nešto kasnije donirao još jednoj prijateljici, političkoj aktivistici Janet Woolf, koja je 1992. godine rodila sina Liama. Nju je upoznao ranih 90-ih, dok je bio parlamentarni zastupnik za istočni Brent, a ona laburistička aktivistica. Livingstone je tako preko noći od oca dvoje djece (sina Thomasa i kćeri Mie, rođenih u braku s novinarkom Emmom Beal) prošle godine postao ponosni otac njih petero. Ta bizarna dinastička saga izašla je u javnost upravo u tjednima prije izbora za gradonačelnika Londona, u kojima je naposljetku Livingstone poražen od Borisa Johnsona.

Ono što je, međutim, najzanimljivije u cijeloj priči jest to da, prema vlastitom priznanju, Livingstone i prijateljice nisu koristili umjetnu oplodnju, što će reći da je inseminacija obavljena klasičnom metodom.

Zajednički odmori

A sve to dok je bio u sasvim legalnom i urednom braku s Kate Allen, direktoricom Amnesty Internationala za Ujedinjeno Kraljevstvo. Zajedno su živjeli od 1982. do 2001. i nije poznato je li Allen znala za te navedene donacije. Uostalom, je li znala ili nije vjerojatno više nije važno, jer su bilo kakve eventualne nesuglasice, očito, razriješene: Livingstone svake godine odlazi na odmor sa svih petero djece i sve tri njihove majke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:42