BIVŠA PREMIJERKA

'NEĆU TI VRATITI MANDAT AKO ME IZBACIŠ IZ HDZ-A!' Kosor poručuje Karamarku da ostaje u Saboru

Ako budem izbačena iz stranke, ostajem u Saboru, mandat neću vratiti jer ja sam bila nositeljica svih lista - najavila je jučer Jadranka Kosor, gostujući u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija

- Ako budem izbačena iz stranke, ostajem u Saboru , mandat neću vratiti jer ja sam bila nositeljica svih lista - najavila je danas Jadranka Kosor, gostujući u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija.

Kosor je optužena je pred Visokim sudom časti HDZ-a zbog intervjua koji je dala tjedniku Globus prošli tjedan, a u kojem je kritizirala vodstvo HDZ-a i istupala bez dogovora sa strankom. Bude li osuđena, Kosor bi mogla biti i izbačena iz stranke. Dogodi li se to, rekla je na Hrvatskom radiju, neće vratiti HDZ-u svoj saborski mandat.

Suđenje je nazvala “političkim”, jer će se tamo suditi načelima i tome “smije li se govoriti istina”. Objasnila je da će joj nakon njega mnoge stvari biti jasnije te će moći planirati svoju buduću političku karijeru.

- Ja sam se usudila reći da nije istina da je HDZ zadnjih deset godina detuđmaniziran i dekroatiziran, da smo se odrekli ideja predsjednika Tuđmana i da je stranka zapuštena. Zbog te istine ja sam predana sudu časti - rekla je Kosor.

Osvrnula se na svoju suradnju sa sadašnjim stranačkim šefom Tomislavom Karamrakom te je ocjenila da je s njim dobro surađivala dok je bio ministar unutarnjih poslova u njezinoj Vladi. Bio je najšutljivji ministar, dodala je, ne bez ironije, njegova bivša šefica Jadranka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:04