NOVO LICE U RUSANOVOJ

Veliki posao Davora Šukera: Niko Kovač preuzima mladu reprezentaciju Hrvatske

 Marko Miščević/CROPIX

Hrvatski nogometni savez i Niko Kovač u finišu su razgovora da negdašnji kapetan Vatrenih postane izbornik mlade reprezentacije!

Čelnici Saveza i Niko Kovač već su postigli načelni dogovor, i Kuća nogometa koja je ponudila tu funkciju i Niko pokazali su veliko zanimanje za suradnju, koja bi uskoro trebala zaživjeti ne dogodi li se neočekivani preokret. Iz izvora bliskih Kovaču čak doznajemo da već ima neke ideje o kolegama koje će dovesti u stručni stožer.

Ivo Šušak aktualni je šef U-21 vrste. Njemu ugovor istječe krajem ovoga mjeseca, u Rusanovoj je dobio obećanje da će potpisati novi, ali kako sada stvari stoje to bi moglo biti za neko drugo radno mjesto. Rezultati u minulom ciklusu kvalifikacija sigurno nisu bili zadovoljavajući, Kockasti su ostali bez šanse pokraj Španjolske i Švicarske, a poraženi su čak i od Gruzije.

Ipak, prije konačne promjene Šuker i Kovač trebali bi se još jednom naći i utanačiti sve detalje, a Niko mora raskinuti ugovor s Red Bullom koji vrijedi do kraja lipnja sljedeće godine. Tamo više ne radi ništa, to mu ne bi trebala biti preteška zadaća.

Niko Kovač ima 41 godinu, završio je za PRO licencu na Akademiji HNS-a, vodio je B momčad kluba iz Salzburga, stekao je prva iskustva i riješio školovanje, sad je odličan trenutak da se uključi. Ako ga angažira bit će to ozbiljan plus za Savez jer Kovač je omiljen među navijačima i mnogi će pozdraviti taj potez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:41