DOMIŠLJATI KRADLJIVAC

Telefonom provjeravao ima li koga kod kuće pa provaljivao u domove

Prema dosad utvrđenom Ivan je 'operirao' od Črnomerca preko Trnja i Trešnjevke do Maksimira i Peščenice
 ARHIVA CROPIX

ZAGREB - Zbog 19 provala u domove diljem Zagreba od kojih su četiri ostale na pokušaju, a u kojima se okoristio za više od 100 tisuća kuna, policija je uhitila i kazneno prijavila 31-godišnjeg Zagrepčanina Ivana S.

Domišljati provalnik je prije svake lopovske operacije preko telefonskog imenika odabirao žrtve i provjeravao jesu li kod kuće. U koliko mu nitko nije odgovarao na pozive unutar par sati, ali i neposredno prije samog obijanja vrata, Ivan je išao u akciju.

Obijao je vrata stanova iz kojih je, nakon temeljite premetačine , odnosio sa sobom novac, nakit, tehniku i druge vrijednosti... a koje je onda skladištio, sve do trenutka preprodaje, u iznajmljenom stanu na području Medveščka u kojem je ujedno i ilegalno boravio.

Pokradeni vlasnici su tek djelomično obeštećeni, a prema dosad utvrđenom Ivan je 'operirao' od Črnomerca preko Trnja i Trešnjevke do Maksimira i Peščenice. Po dovršetku kriminalističke obrade Ivan je završio u rukama pritvorskog nadzornika dok je prijava protiv njega dostavljena nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:50