NOVI VAL VATRENIH

Na koga Štimac računa u budućnosti? Poziv čekaju Runje, Puljić, Kovačić, Ademi, Caktaš...

 Drago Sopta/CROPIX

Tridesetak igrača koje je Igor Štimac angažirao u pet svojih izborničkih utakmica najbolje su što hrvatski nogomet ima, nema tu puno filozofiranja. No, HNL je uvijek bio vrelo talenata, i vani su “nicali” naši dečki koji su ili rano potražili sreću u inozemstvu ili rođeni tamo, sigurno je da će za Vatrene biti osvježenja u vremenu koje dolazi.

Ivan Runje, stoper o čijim se igrama u Nordsjaellandu sve više govori, jedan je od potencijalnih kandidata za reprezentaciju. Stručni stožer prati što se događa izvan granica, ponekad će netko od menadžera sugerirati svog pulena, znaju Igor Štimac i suradnici za stopera iz Luzerna Antu Puljića i brojne druge, pitanje je radi li se o kapacitetima za razinu kakvu zahtijeva državna vrsta.

Iz domaćeg okruženja siguran je poziv Mateu Kovačiću, premda Dinamova veznjaka čeka ozbiljan rad ne bi li se doveo na razinu koja se od njega očekuje, u nekim planovima mogao bi biti i Arijan Ademi, kao i Hajdukov Mijo Caktaš, kojeg je sam Štimac podcrtao. Izbornik je dodao i da za sljedeću akciju nacionalne vrste 14. studenoga, pogotovo što će vjerojatno poštedjeti neka renomirana imena, u obzir dolaze još neki HNL nogometaši.

On će imena tek ponuditi, no surfajući prvoligaškom ponudom ne nalazimo previše opcija, u igri bi mogli biti Igor Bubnjić iz Slavena Belupa, jedan ili dvojica Riječana poput Damira Kreilacha, u daljnjoj perspektivi možda Antonini Čulina, zagrebaš Mateo Pavlović ili netko iz mlade Osijekove ekipe (Lešković, Vrgoč, Kvržić, Perošević...). Kao najmlađe Štimac je spomenuo Alena Halilovića i Josipa Bašića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:10