ZASAD TRI PUTA

Kakva trudnička sreća: Svaki put kad ova Norvežanka rodi, netko u obitelji dobije jackpot na lotu!

 Arhiva

Ako je nekome negdje potrebna reklama za pronatalitetnu politiku, neka slobodno na plakat stavi fotografiju Norvežanke Hege Jeanette Oksnes, majke troje djece, čija je svaka trudnoća urodila jackpotom na lotu za nju ili članove njezine obitelji.

Tri milijunska dobitka dosad su u razmaku od samo šest godina pogodila nju, 29-godišnju konobaricu na benzinskoj postaji na otočiću Austevoll uz zapadnu obalu Norveške, te njezina oca i brata.

Osvojili 24,4 milijuna

Prvo je 4,2 milijuna norveških kruna (što je otprilike jednako toliko i u kunama) dobio ćaća Leif, i to dok je Hege ležala u bolnici i čekala da rodi prvu od svoje tri kćeri.

Onda je jackpot od 8,2 milijuna dobila ona dok je nosila drugu kćer, a prošli tjedan, četiri mjeseca nakon što je rodila i treću curicu, 12 milijuna kruna strefilo je njezina brata Torda.

“Ma vi mene zajeb...”, reagirao je, sasvim razumljivo, šokiran braco Tord kad su ga nazvali iz norveške nacionalne lutrije Norsk Tipping AS. U lutriji su objavili da je dosad zabilježeno da ista osoba dvaput osvoji glavnu nagradu, ali da tri jackpota završe unutar jedne obitelji - to se dosad nikad nije dogodilo.

S priličnom dozom nevjerice reagirala je i Hege, rekavši da je to “potpuno suludo” te da “oni uopće ne igraju lutriju tako često”, a sada se našla i pod nemalim pritiskom svoje trojice braće koja još nisu dobila na lotu. Oni traže da hitno opet zatrudni nadajući se milijunskom zgoditku.

“Htjeli bi da imam najmanje desetero djece. Uvijek je lijepo roditi dijete, ali ne događa se to po narudžbi. Možda jednog dana...”, ispričala je neviđeno sretna konobarica agenciji France Presse.

Obitelj Oksnes otkrila je i da je sretne brojeve odabralo računalo te da nikada nisu koristili datume rođenja djece niti su imali neke ‘svoje’ kombinacije. Unatoč tome što su preko noći postali milijunaši, Tord Oksnes planira zadržati svoj posao tehničara u energetskom sektoru, baš kao što je i njegova 29-godišnja sestra namjerava i dalje raditi kao konobarica.

Vratit će sestri dug

“Kupit ću jedan ili dva stana da se osiguram za budućnost”, najavio je Tord Osknes, koji se nakon dobitka počastio novim računalom, naočalama i novom odjećom. Planira i vratiti sestri novac koji je posudio za vozački ispit.

U norveškoj lutriji još uvijek pokušavaju izračunati šanse za ovakav događaj, ali zbog previše varijabli još nisu došli do rezultata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:34