GRAĐANSKI RAT

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA Izgladnjeli Sirijci oderali lava iz zoološkog vrta u Damasku da bi se prehranili

Lav je navodno ubijen u zoološkom vrtu Al-Qarya al-Shama u Damasku s ciljem da gladnim Sirijcima postane hrana

Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj Sirijci deru kožu s ubijenog lava, iako im je po islamskim propisima zabranjeno jesti meso životinja. No, prošli mjesec skupina vjerskih vođa u Siriji izdala je fetvu koja izgladnjeli stanovnicima dozvoljava meso u prehrani. Tako po novom mogu jesti meso mačaka, pasa i magaraca.

Britanski Independent piše da je lav ubijen u zoološkom vrtu Al-Qarya al-Shama u Damasku s ciljem da gladnim Sirijcima postane hrana, dok će lavlja koža poslužiti za zaštitu u hladnim danima.

Kako je predsjednik Sirije Bašar al-Asad poznat pod nadimkom Lav, postoje mišljenja da su ubojstvom lava Asadovi protivnici željeli poslati poruku.

Mnogi medijski izvještaji naglašavaju problem gladi u Siriji, a neki javljaju da snage vjerne režimu predsjednika Asada žele izgladnjeti narod.

Istočni dio distrikta Ghouta, poznat kao poljoprivredna zona, već je šest mjeseci pod opsadom sirijske vojske. Zbog toga su građani bez hrane, a to je glavom platio i lav iz zoološkog vrta koji se nalazi u Ghouti.

Ovaj dio Damaska je među zonama pogođenim u kolovozu napadima kemijskim oružjem.

Prema izvještajima lokalnih i međunarodnih medija, snage lojalne predsjedniku Asadu pokušavaju izgladnjeti narod. Klerici su već upozorili da će ljudi biti prisiljeni jesti mrtve ukoliko se situacija pogorša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:05