GENERALNA PROBA

SVIMA PRILIKA PROTIV AUSTRALIJE Kovač: O sastavu za Brazil odlučit ću nakon utakmice sa Srbijom'

Dok su se momci zagrijavali, Šuker je pokazivao snimke iz Gunje gdje je sudjelovao u spašavanju psića
 Tom Dubravec / CROPIX

Zadnji trening prije generalne probe, utakmice s Australijom, najvažnijeg testa prije premijere s Brazilom 12. lipnja u Sao Paulu. Svi, ali baš svi tvrde da je unatoč spartanskom režimu Nike Kovača u svlačionici jedinstvena atmosfera. Na treningu je bio i Davor Šuker, predsjednik HNS, koji kontrolira svaki korak svoje momčadi. Dok su se momci zagrijavali, Šuker nam je pokazivao snkimke iz Gunje, gdje je čelništvo HNS bilo u humanitarnoj posjeti, gdje je voda došla do grede, a predsjednik je sudjelovao u spašavanju psića, koji je sedam dana bio odsječen od svijeta.

Prije treninga hrvatskim novinarima se obratio Niko Kovač, ovaj put je izbjegao znatiželju brazilskih medija, koji u sve većem broju dolaze na treninge hrvatse reprezentacije. Naravno, vide samo ono što Kovač želi da vide, dakle - zagrijavanje, razgibavanje, bez taktičkih detalja.

Što znači utakmica s Australijom?

- Oni su momčad koja igra moderni nogomet, čini mi se da su puno stvari „pokupili“ od Nizozemaca, prepoznao sam to kada sam vidio kako stoje na terenu. Igraju vro okomito, agresivno i brzo, presing na suparnika kada izgube loptu je na granici krvoločnosti. Bit će to vrlo ozbiljan test za nas.

Utakmica s Australijom rješava posljednje upitnike?

- Sigurno, ali svi igrači će dobiti određenu minutažu. Ne znamo što nas čeka na Svjetskom prvenstvu, tako da svi moraju dobiti priliku. Uvijek moramo biti spremni i na soluciju B.

Koliko je važan rezultat?

- Meni nije najvažniji, ali mi smo nogometaši, sportaši i uvijek želimo pobijediti. Ali, ako i ne dobijemo utakmicu, to neće biti nikakav problem. Imamo tek jedan ili dva upitnika, ostalo je već 'leglo'.

O kojima upitnicima je riječ?

- Zadržat ću to za svlačionicu, svatko još ima mogućnost iskazati se, ne možda za prvu momčad, ali kao prva, druga ili treća zamjena. Pažljivo ćemo gledati i Brazil protiv Srbije, tek nakon toga ćemo donijeti konačnu odluku o sastavu, koji ćemo suprostaviti Brazilu.

Jeste li preboljeli klimatski šok, vremensku razliku i sve te 'bolesti'?

- Normalno spavamo i jedemo, ušli smo u brazilski ritam...

Je li početna postava tajna?

- Nisam je još rekao ni igračima, držim da oni imaju prednost!

Bilo je to sve od izbornika u predvečerje najvažnijeg ispita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:49