VIKTORIJA IZ ZAGREBA

PRIČA 3., PROLJEĆE 2010. Nagovorili je da založi kuću i uloži u propali fond

 EPH arhiva

Živimo težak život, objašnjava u kaznenoj prijavi Viktorija iz Zagreba, pa je poznanica mene i supruga upoznala sa D. Č. (prevarantica iz priče broj 2). Ona je Viktoriju i supruga u proljeće 2010. upoznala s M. Č.

Htjela normalan život

Rekla im je da je najbolje da kod njega dignu hiptekarni kredit, založe kuću i djeci dobivenim novcem osiguraju normalan život. Viktorija zbog neimaštine i teške financijske situacije pristaje. U prijavi ne specificira o kojem je iznosu riječ, ali nakon što je sklopila ugovor s M. Č. i dobila novac, sav je predala D. Č.

Naime, prevarantica joj je rekla da će tako višestruko zaraditi: ponudila se da će s kolegicom uložiti novac u “fond” i nakon nekog vremena svi će zaraditi. Viktorija će, uvjeravala ju je, moći otplatiti hipotekarni kredit, vratiti kuću i poprilično zaraditi. Ubrzo ih prevarantica obavještava da novca nema i da hitno moraju vratiti kredit jer će završiti na ulici. Tako su ih uvukli u novi kredit pa im se dug udvostručio.

Upisao se

M. Č. se opet pokazao kao “dobrotvor” koji im je pristao posuditi još kako bi mu vratili prije posuđeni novac. Prevarantice su im obećale novac kojim će vratiti neketninu, ali to se ni nakon dvije godine od prvog kontakta nije dogodilo, a M. Č. je upisan na njihovu nekretninu. Viktorija se na kraju obratila policiji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:45