RASTROŠNA ŽUPANICA

UPUTA IZ REMETINCA Marina Lovrić Merzel odlučila tko će umjesto nje voditi županiju

Merzel je donijela odluku tko će je zamijeniti još 4. travnja, dva dana nakon pritvaranja
 Davor Pongračić/CROPIX

SISAK - Iz Remetinca, gdje je pritvorena već drugi mjesec, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel odlučila je o svojem zamjeniku.

Još 4. travnja, dva dana nakon pritvaranja, županica je donijela odluku prema kojoj određuje svojeg zamjenika Zdenka Vahovca da je zamjenjuje na dužnosti županice «u slučaju moje duže odsutnosti ili drugih razloga spriječenosti u obavljanju dužnosti županice", stoji u odluci koju je vlastoručno potpisala županica Lovrić-Merzel.

Dožupan Zdenko Vahovec (SDP) i do sada je obnašao dužnost prvog zamjenika županice, jer je na izbornoj listi bio ispred drugog dožupana Ivana Nekvapila (HNS).

Dožupan Vahovec istaknuo je kako on i dožupan Nekvapil čine sve da županija radi normalno. Kaže kako se od 2. travnja i uhićenja županice nije s njom čuo, jer su kontakti mogući jedino odvjetniku i članovima uže obitelji, te su preko odvjetnika i vanraspravnog vijeća suda županici u Remetinec uputili nacrt odluke o određivanju dožupana koji će je zamjenjivati.

Ta je odluka dosta dugo putovala do zgrade županije u Sisku. Vahovec je zamijenio županicu i na mjestu predsjednika županijske organizacije SDP-a, s obzirom da je ona podnijela ostavku na sve svoje stranačke funkcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:55