Gotham ima Batmana, Metropolis Supermana, a svijet sada ima Wonder Woman

 Clay Enos

Moć, otmjenost i mudrost: nadahnjujuće kvalitete koje se neizostavno poistovjećuju s najvećom superjunakinjom svih vremena, poznatom u cijelom svijetu kao Wonder Woman. Štovani i dugogodišnji arhetip DC-ja i globalni simbol snage i jednakosti više od 75 godina – kako i kada se pojavila te zašto joj je dobrobit čovječanstva toliko važna?

Clay Enos

U ovom filmu saznat ćemo sve o Diani, jedinom djetetu na skrivenom otoku Themyscia koji je njezinom narodu poklonio sam kralj bogova, Zeus. Diana je dijete svijeta Amazonki i priprema se za rat cijeli svoj život. Ali kako bi postala prava ratnica, morat će prikupiti cijeli svoj arsenal oružja i svu svoju hrabrost i uvjerenja – kako bi prevladala na najokrutnijem bojištu koje je svijet ikad vidio.

Gal Gadot preuzela je glavnu ulogu u “Wonder Woman,” epskoj akcijskoj pustolovini redateljice Patty Jenkins (“Monster,” AMC’s “The Killing”) i prvi samostalni film DC-jeve superjunakinje.

Prije nego što je postala Wonder Woman, ona je bila Diana, princeza Amazonki, odgojena u skrivenom otočnom raju, trenirana da postane ratnica bez premca. Ali kad se avion američkog pilota sruši u more kraj otoka Amazonki i Diana sazna za razorni sukob koji hara vanjskim svijetom, odluči napustiti svoj dom, uvjerena da može zaustaviti prijetnju koja se navila nad cijeli svijet. Boreći se uz bok muškarcima u ratu koji će okončati sve ratove, Diana će otkriti svu snagu svoje moći … i svoju istinsku sudbinu.

Clay Enos

U glumačkoj postavi su, osim Gal Gadot, Chris Pine (the “Star Trek” films), Robin Wright (“The Girl with the Dragon Tattoo,” Netflix’s “House of Cards”), Danny Huston (“Clash of the Titans,” “X-Men Origins: Wolverine”), David Thewlis ( “Harry Potter” filmovi, “The Theory of Everything”), Connie Nielsen (“The Following,” “Gladiator”), Elena Anaya (“The Skin I Live In”), Ewen Bremner (“T2 Trainspotting,” “Snowpiercer”), Lucy Davis (“Shaun of the Dead,” “Better Things”), Lisa Loven Kongsli (nadolazeći “Ashes in the Snow”), Saïd Taghmaoui (“American Hustle”) i Eugene Brave Rock (TV’s “Hell on Wheels”).

Patty Jenkins režirala je film prema scenariju Allana Heinberga, priču su osmislili Zack Snyder, Allan Heinberg i Jason Fuchs prema DC-jevim likovima. Wonder Woman stvorio je William Moulton Marston.

Film su producirali Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder i Richard Suckle, dok su Stephen Jones, Geoff Johns, Jon Berg, Wesley Coller i Rebecca Steel Roven izvršni producenti.

WONDER WOMAN u distribuciji Blitza u kina stiže pretpremijerno 31. svibnja i to u najboljim formatima IMAX, 4DX i REALD 3D.

Pogledajte trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:02