ISTRIA GOURMET FESTIVAL: AUTUMN 2017 Jesensko izdanje je pred vratima!

Ovog listopada, Rovinj i dizajn hotel Lone ponovno postaju središte enogastronomije. Po treći puta Turistička zajednica Istarske županije i hotelska kuća Maistra organiziraju jednodnevni Istria Gourmet Festival. Na trećem izdanju festivala bit će predstavljeni najnoviji svjetski trendovi koje će brojni chefovi i ugostitelji kao i svi zainteresirani gastroljupci moći primijeniti u razvoju enogastronomije.

Uz vrhunska predavanja i show cooking renomiranih chefova ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama, ovaj festival nudi prigodu za druženje i razmjenu iskustava, ali i interakciju s predavačima i chefovima uz neposredno postavljanje pitanja, a naposljetku i kušanja pripremljenih delicija tijekom show cookinga.

Promo

Zvijezde dolaze u Istru!

Nakon vrlo uspješnog Istria Gourmet Festivala koji je u listopadu 2016. doživio svoju premijeru, Turistička zajednica Istarske županije i vodeća hrvatska hotelijerska kompanija Maistra organizirale su i proljetno izdanje ovog kongresa čiji je cilj upoznavanja s novim svjetskim trendovima u kulinarstvu kao i potenciranjem daljnjeg razvoja istarske enogastronomije, nudeći istovremeno podršku cjelokupnoj enogastronomskoj javnosti u Hrvatskoj, pa i šire.

Proljetno izdanje Istria Gourmet Festivala održano je u travnju, u jeku ozračja tek dodijeljene prve Michelinove zvjezdice u Istri i Hrvatskoj. Festival je bio podijeljen na dva dijela, a među ostalim, održano je i zanimljivo predavanje 'Nije važno samo dobro jesti, važno je i zdravo jesti', na kojem se podsjetilo na zapostavljene namirnice istarskog podneblja.

Na trećem, jesenskom kongresu, u ponedjeljak 30. listopada u Rovinju, Istria Gourmet Festival ponovno donosi cjelodnevnu edukaciju , uz posebno osmišljen okrugli stol, brojne prezentacije i show cookinge bez premca!

Promo

Globalni trendovi i najbolje prakse u luksuznom hotelijerstvu

Festival otvara Okrugli stol na temu Globalnih trendova i najboljih praksi u luksuznom hotelijerstvu. Uz moderaciju predstavnika kuće Horwath HTL Hrvatska, na Okruglom stolu sudjeluju Nicolaas Olivier Wiemeijer, konzultant za management u ugostiteljstvu (HM NOW), Claudia Roth, stručnjakinja u domeni luksuznih hotela (Soul Luxury), Justin Zammit Tabon, vlasnik malteškog hotela Xara Palace i predsjednik Mediteranske delegacije za Relais&Chateaux, te Elisabeth Debiasi, direktorica za Jugoistočnu Europu Relais&Chateauxa.

Savršeni spoj hotela visoke kategorije i restorana s Michelinovim zvjezdicam

U drugom će dijelu dana, Istria Gourmet Festival biti posvećen hotelima visoke kategorije i restoranima s Michelinovim zvjezdicama , u programu nazvanom „Perfect marriage“. Alain Bullo, Maitre de Maison R&C hotela Londra Palace iz Venecije održat će predavanje na temu „Kako zadržati vrijedan personal i podučiti ga kako poslovati i održati obiteljsku atmosferu u hotelu“, a potom će Fabio Raucci, F&B manager Capri Palace hotela iz Caprija govoriti o „Važnosti pozicioniranja/identiteta jednog restorana te razvoju i podizanju branda“. Uslijedit će Gennaro Iorio, Chef Caviste Caves Etablissements S.B.M. Cave Centrale de l'Hôtel de Paris iz Monte Carla, Monako, koji će predstaviti svoje iskustvo u radu s vinskim podrumima, o svom zanimanju koje je vođeno strašću. Skupu će predavati i Lucio D’Orsi, generalni manager Majestic Palace hotela iz Sorrenta, zajedno sa izvršnim chefom restorana Don Geppi navedenog hotela, Mario Affinita, koji će prenjeti njihova iskustva kako „Podučavati, djelovati i komunicirati“ kao i o „ Spoju sale i kuhinje“. Na kraju drugog bloka predavanja, nastupit će Stefanie Hering, vlasnica prestižne tvrtke Hering Berlin.

Promo

Masterclass chefova okrunjenih Michelinovim zvjezdicama

Istria Gourmet Festival u dizajn hotelu Lone u Rovinju u trećem će izdanju publici potom osigurati i dugoiščekivani show cooking. Gledat ćemo tako proslavljenog Heinza Becka, ponosnog vlasnika 3 Michelinove zvjezdice i executive chefa restorana La Pergola u rimskom hotelu Cavalieri Waldorf Astoria Hotels&Resorts, koji će predstaviti kreaciju pod nazivom „Izvor ili rajčica?“ Uslijedit će masterclass jednako tako poznatog chefa Roberta Cerea, također okrunjenom trima Michelinovim zvjezdicama. U ulozi executive chefa restorana Da Vittorio, Relais & Chateaux Da Vittorio iz Bergama, demonstrirat će kako spravljati rižot s artičokama, naranču s aperolom i Oneglia kozice. Zatim će Andrea Migliaccio, executive chef restorana L'Olivo Michelin 2* u sklopu Capri Palace Hotela na Capriju, predstaviti raviole od lignjuna i krumpira s juhom od rajčice i kremom od dimljenog sira provola. Giuseppe Mancino, executive chef Grand Hotel Principe di Piemonte iz restorana Il piccolo principe u Viareggiu, Michelin 2*, će također natupiti, a Emanuele Scarello, executive chef restorana Agli Amici iz Udina - Michelin 2*, će održati show cooking pod nazivom „Prevođenje tradicije: evolucijski put recepta od okusa sjećanja do specijaliteta današnjice“. Dan će zaključiti Simone Padoan iz pizzerie I Tigli uz masterclass pod nazivom “Jesensko bujanje... Kada te zemlja vodi ka spontanom odabiru, prirodno diktiranom od tvoje kulture prehrane„.

Promo
Hotel Lone

Gala večeres Michelinovim chefovima

Kongres će i u jesenskom dijelu godine donijeti zaključke, mnoštvo pitanja, odgovora, savjeta i prijedloga za poboljšanje usluge i kvalitete svakog sudionika ponaosob. Paralelno s kongresom tijekom Istria Gourmet Festivala nudit će se i tri tematske gala večere u režiji poznatih chefova koji vode predavanja. Od 20:00 do 23:00 sata, u restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini goste će primiti chef Roberto Cerea restorana Da Vittorio iz Brusaporta (Michelin 3*) iz Bergama. U Brasserie Adriatic hotela Adriatic na rovinjskoj rivi goste će ugodno osvježiti chefovi Andrea Migliaccio & Salvatore Elefante restorana L'olivo (Michelin 2*), iz Caprija. Naposlijetku, u restoranu ResoLution Signature hotela Lone nastupit će chef Mario Affinita, restorana Don Geppi (Michelin 1*) iz Sant'Agnella, Napoli.

Pogledajte program Istria Gourmet festivala!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:15