Iznova otkrijte užitak u mlijeku

U mlijeku i mliječnim proizvodima možete uživati čak i ako ne podnosite laktozu! Rješenje dolazi u obliku Lagano jutro mlijeka bez laktoze.

Većina osoba može uživati u dobrobitima mliječnih proizvoda bez ikakvih problema. Ipak, za neke taj užitak može biti praćen neugodnim osjećajem nadutosti, grčeva i bolova u trbuhu. Spomenute neugodnosti mogu biti posljedica nemogućnosti ili smanjene mogućnosti probave laktoze, no to ne znači da se morate odreći mlijeka ili pak omiljene kave s mlijekom.

Izbjegavanjem mlijeka i mliječnih proizvoda iz prehrane se izbacuje prijeko potreban kalcij i druge hranjive tvari, čime se izlažete povećanom riziku od prijeloma i osteoporoze. Mlijeko i mliječni proizvodi najbolji su izvor kalcija iz hrane, stoga je njihova svakodnevna konzumacija preporuka vodećih liječnika i nutricionista.


Ustanovili ste da vam teško pada mlijeko, ali vam još teže pada odricanje od omiljenog napitka? I dalje možete uživati u mlijeku Lagano jutro, jer je u potpunosti bez laktoze, a može se pronaći u tetrapak pakiranju od 1 litre te u praktičnoj bočici od pola litre.

Mlijeko Lagano jutro ima svega 1,5% mliječne masti, a i dalje sadrži jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari poput kalcija, bjelančevina i vitamina kao i standardno Dukat mlijeko. U mlijeku Lagano jutro mliječni šećer laktaza razgrađen je na jednostavnije šećere koji ga čine lako probavljivim, dajući mu karakterističan slatkasti okus.

S mlijekom Lagano jutro zaboravite na probavne smetnje i lagano uživajte u mliječnim proizvodima!

Više o problemu netolerancije na laktozu i savjetima za pravilnu i uravnoteženu prehranu osoba koje teže probavljaju mlijeko saznajte na www.netolerancijanalaktozu.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:56