K2 tim - Spojili smo suvremenu tehnologiju, znanje i iskustvo kako bismo pacijentima pružili savršenu uslugu na jednom mjestu!

 

Suvremeni način života ne ostavlja puno prostora za brigu o sebi i o vlastitom zdravlju. Probleme koji nisu visoko na listi prioriteta lako zanemarimo i tako prođu godine, a situacija u ustima se pogoršava...

Prema našem iskustvu, mnogi pacijenti koji dođu prvi put kažu - “Sada su zubi na redu, moram to riješiti!”. Odlično, zato smo mi tu! Zbog vas smo spojili suvremenu tehnologiju, znanje i iskustvo jer vjerujemo da zaslužujete savršenu uslugu na jednom mjestu.

Rengenska snimka zubi - ortopan, razgovor, određivanje individualnih ciljeva i idealne terapije te timski rad doktora i doktorice Kralj u Dentalnoj poliklinici K2 daju rezultat - pravo rješenje za problem vaših zubi!

Specijalist dentalne protetike brine o skladnom i lijepom, gornjem i donjem, nizu zuba jer jedino potpuno sanirana usta funkcioniraju onako kako želimo. Za donošenje odluka što učiniti s kojim zubom, gdje staviti krunicu ili ljuskicu, a gdje samo ispun, kada je idealno rješenje most ili ipak implantat, naš Zoran je pravi majstor!

Jeste li znali da je za održavanje savršenog osmijeha važna je tzv. „crveno-bijela estetika“?

Ako vam nedostaje zubno meso (crveno) ono se nadomješta vezivnim tkivom. Ako vam nedostaje zubne strukture (bijelo), ako je zub oštećen ili obojan, potrebno ga je popraviti materijalom koji oponaša zub u zdravom stanju, a za to služi kompozitni materijali i keramika.

Pomišljate na najgore?

Često se dogodi da nas pacijenti posjete tužni i zabrinuti, uvjereni da imaju parodontitis zbog povučenog zubnog mesa. Kratkim pregledom naša specijalistica parodontologije, doktorica Hana, ustanovi da nemaju! Zubno meso se doista povuklo, korijenovi zuba su ogoljeni i osjetljivi, a na nekim su već i naznake karijesa. Ponekad to može biti potaknuto parodontitisom i patogenim bakterijama, ali i ne mora.

O čemu se radi?

O neupalnim recesijama to jest pomicanju ruba tkiva oko zuba. Naravno moguće je imati i recesiju i parodontitis, ali ovdje govorimo samo o povlačenju zubnog mesa. Trend prečvrstog i grubog četkanja zuba te korištenje tvrdih i srednje tvrdih četkica doveo je do masovnog pojavljivanja ogoljenih zubnih površina što nije dobro za vaše zdravlje, a ni ne izgleda lijepo!

Kako se recesije liječe?

Nažalost, recesija je ireverzibilan proces, što znači da se zubno meso može vratiti samo uz profesionalnu pomoć. Prvi korak je ispravljanje krivog načina četkanja zubi i kontrola razvoja situacije. Pacijente podučavamo ispravnoj tehnici kako bi spriječili napredovanje recesija. Kod pacijenata koji provode pravilnu i dobru higijenu može se korektivnim kirurškim zahvatima nadoknaditi izgubljeno tkivo oko zuba.

Govorimo o estetskoj mikrokirurgiji zubnog mesa. Nije tipičan zahvat koji biste očekivali od stomatologa i zato se ovom vrstom kirurgije bave parodontolozi, doktori dentalne medicine specijalizirani za liječenje bolesti i nedostataka zubnog mesa te za očuvanje harmonije i zdravlja u ustima.

Sa suvremenom tehnologijom vidimo nevidljivo

U potrazi za odgovorima i detaljima od velike su pomoći lupe i mikroskop. Lupe nam omogućavaju da i male, jednostavne zadatke riješimo na bolji i precizniji način. Mikroskop je potpuno novi svijet koji nam je otvorila suvremena tehnologija! Pruža pogled u prije nevidljive, a time i nedostupne dijelove zuba i to ne samo terapeutu već i pacijentu jer se HD slika zuba povećanog i do 30 puta vidi na velikom ekranu.

Stomatološka struka raširila se u određene specijalističke grane i najbolji rezultati postižu se timskim radom u kojem svatko ima svoj zadatak. Spoj suvremene tehnologije, odličnog tima doktora i predanost pacijenta ključ su dobrog zdravlja.

Vrijeme je da oralno zdravlje stavite visoko na listu prioriteta jer oči možda jesu ogledalo duše, ali zubi su ogledalo zdravlja. Obratite nam se s povjerenjem i dogovorite svoj prvi besplatni pregled!

Vaš K2 tim

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:23