Kućni ljubimci

Kako se riješiti životinjskih dlaka u vašem domu!

Neizmjerno volimo svoje četveronožne članove obitelji i za njih bismo učinili sve. Odlasci u park u ranu zoru, bezbrojne igračke i beskrajno veselje koje nam pružaju nisu jedine stvari koje vežemo za svoje kućne ljubimce. Ono što rijetko koji vlasnik dlakavih kućnih ljubimaca može izbjeći dlake su koje se zavlače posvuda i koje nam svakodnevno čišćenje pretvaraju u noćnu moru. Dosadne životinjske dlake pronalazimo na kauču, nakupljaju nam se po tepihu ili ih pak imamo na svakom komadu odjeće koji posjedujemo. Iako se brzo čovjek navikne na njihovo postojanje, svejedno nam smetaju pa stoga uvijek tražimo kakvo kreativno rješenje za taj problem. Ovdje vam zato donosimo nekoliko ideja kako ih brzinski ukloniti. Od tradicionalnih načina kao što je čišćenje suhom spužvicom, pa sve do tehnološki naprednih kućnih pomagača koji rade dok vi uživate sa svojim ljubimcem, mogućnosti zaista ima, na vama je samo da odaberete idealno rješenje za sebe.

Gumene rukavice

Gumene rukavice koje možete nabaviti u velikim pakiranjima za malo novca odličan su alat za skidanje dlaka s namještaja. Lagano ih navlažite te rukom kontinuirano prelazite preko zahvaćenih površina. Ubrzo će se na rukavici nakupiti velika količina dlaka koju ćete onda s lakoćom ukloniti.

Kuhinjska spužva

Kuhinjska spužva još je jedno kućansko pomagalo koje vam može pomoći u čišćenju površina od dlaka. Spužvica neka bude čista i suha kako ne bi ostavljala tragove.

Ručni brisač za stakla

Gumena traka na ručnom brisaču stakla, slično kao i gumena rukavica, olakšava sakupljanje mačjih i psećih dlaka s velikih kućnih površina kao što su tepih ili kauč.

stonehousevet.com

Roler s ljepljivim trakama

Kao klasični predmet za uklanjanje dlaka s odjeće ljepljivi roler neizostavna je brzinska pomoć prije izlaska iz stana. Minus mu je često visoka cijena s obzirom na brzinu kojom se traka potroši.

jellysundae.tumblr.com

Pranje robe s alkoholnim octom

Ubacivanjem odjeće prepune dlaka u klasično pranje samo pogoršavamo stvar jer se tijekom centrifuge dlake dodatno upletu u tkanje. Kako bi se zaostale dlake na odjeći omekšale i lakše se otpustile u pranju, ubacite u perilicu zajedno s prljavim rubljem šalicu alkoholnog octa.

Usisavač

Usisavač je tipični kućanski aparat koji se koristi za uklanjanje prljavštine i dlaka. Ako se vašem kućnom ljubimcu ikad dogodi nezgoda i obavi malu nužnu na tepihu, posipajte to mjesto sodom bikarbonom, pričekajte da se osuši i usisajte. Ako pak želite osvježiti prostor, prije usisavanja posipajte žlicu ili dvije cimeta na pod te ih usišite. Zagrijavanje usisavača aktivirati će miris cimeta koji će se početi širiti stanom dok usisavate.

Woman cleaning the floor in living room with vacuum cleaner.
Getty Images

iRobot Roomba

Robotić iRobot Roomba nije nova stvar na tržištu, ali je svakako korisna. Ovog kućnog pomagača možete isprogramirati da se aktivira dok ste na poslu i odradi čišćenje podova i tepiha prije nego se vratite kući. Ako nikako ne uspijevate izboriti se s dlakama vaših malih i velikih kućnih ljubimaca, ovo je rješenje kao stvoreno za vas. Umjesto da sate provodite pokušavajući ukloniti dlake sa svojih podova, pustite Roombu da s lakoćom odradi posao umjesto vas.

Sretno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 08:52