Koje vrste noževa trebamo pronaći u svakoj kuhinji

Koliko vrsta noževa imate u svojoj kuhinji? Vjerojatno se nekoliko različitih vrsta krije u vašoj ladici ili bloku za noževe, ali koristite li ih pravilno? Znate li razliku između kuharskog i Santoku noža? Donosimo jednostavan vodič kroz uobičajene vrste noževa za kuhanje i njihovu svrhu. 

Razlikujemo mnogo vrsta noževa, ali vrhunski kuhari tvrde da se 4 osnovne vrste trebaju nalaziti u svakoj kuhinji. Ovi noževi dovoljni su vam za svladavanje gotovo svih kuharskih tehnika.

Nož za guljenje

Multifunkcionalan i lagan nož za guljenje svojim oštrim i preciznim rubom predstavlja savršen alat za zahtjevnije poslove poput guljenja voća i povrća, čišćenje škampa ili dekoriranje hrane. Ubraja se među osnovne vrste noževa koje svaka kuhinja mora imati.

[Cijena uz 20 naljepnica: 39,99 kn]

Kuharski nož

Ovaj nož ima oštricu dužine između 15 i 35 centimetara. Karakterizira ga krivulja oštrice koja se zavija prema vrhu. Zbog karakteristika koje ga čine multifunkcionalnim ovaj nož može se upotrebljavati za čišćenje, rezanje i sjeckanje te je stoga neizostavan dio svake kuhinje.

[Cijena uz 20 naljepnica: 69,99 kn]

Univerzalni nož

Iako podsjeća na nož za kruh, oštrica ovog noža nešto je kraća i puno oštrija. Osnovna je funkcija ovog noža precizno i tanko rezanje, posebno namirnica koje su sklone „trganju“ prilikom rezanja.

[Cijena uz 20 naljepnica: 49,99 kn]

Santoku nož

U skladu s trendovima u kulinarstvu, ovaj nož japanskog porijekla brzo se nametnuo kao nužan alat svakog kuhara. Santoku nož zbog specifičnog dizajna onemogućuje lijepljenje hrane za nož te pruža savršen balans između oštrice i drške.

[Cijena uz 20 naljepnica: 69,99 kn]

Vivo Villeroy&Boch Gropu kvaliteta ponovno u Konzumu

Konzum svojim kupcima donosi ponovnu suradnju s brendom vivo iz poznate grupacije Villeroy&Boch, zahvaljujući kojoj mogu kupiti vrhunske kuhinjske noževe po čak 75 posto nižim cijenama. Tako svi ljubitelji pripreme ukusnih i maštovitih obroka sad mogu obogatiti svoju kolekciju kuhinjskih pomagala noževima s potpisom koji je u cijelom svijetu sinonim za tradiciju, luksuz i vrhunsku kvalitetu.

Kako sudjelovati?

Popust na kupnju noževa kupci ostvaruju nakon sakupljenih 20 naljepnica koje je potrebno nalijepiti na promotivni letak, pri čemu naljepnicu dobivaju za svakih potrošenih 25 kuna, dok ih u letku već čekaju četiri naljepnice koje im daruje Konzum. Popust se, osim za kupnju noževa, može iskoristiti i za kupnju proizvoda iz popratnog programa, poput daske za rezanje od bambusa, oštrača noževa, bloka za spremanje noževa ili kuhinjskih škara. Naljepnice za kupnju noževa vivo sakupljaju se do 15. listopada 2017., a kupnja noževa moguća je do 22. listopada. Više informacija o programu potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:23