Koje zidne i podne obloge odabrati?

 

Uređenje interijera započinje odabirom odgovarajućih podnih obloga za svaku prostoriju. Tek kada postavite podove možete dalje uređivati. Podne obloge osiguravaju funkcionalnost zato moraju prije svega biti izrazito kvalitetne. Također pridonose cjelokupnom izgledu, pa je važna i njihova estetska uloga. Vizualno mogu uljepšati ili narušiti željeni izgled. Stoga pri odabiru imajte na umu svrhu prostorije jer prostor u kojem ćete često boraviti mora imati čvrst i izdržljiv pod otporan na mehanička oštećenja te vlagu i vodu, ako je riječ o kuhinji i kupaonici. Drugi važan element su zidovi, koji isto imaju važnu ulogu u stvaranju intimne, tople i ugodne atmosfere za život.

  • Kuhinja: Potrebno je odabrati kvalitetne, dugotrajne i čvrste materijale koji se lako održavaju i čiste. Zato su keramičke pločice na prvom mjestu kada su u pitanju kuhinjski podovi. Zatim slijedi laminat jer u današnje vrijeme kuhinje i dnevni boravci su povezani, također ovaj materijal je ugodniji i topliji od keramičkih pločica. Kuhinjski zidovi su sve manje obloženi pločicama jer su tapete, staklene obloge, mramor, obojeni i oslikani zidovi sve popularniji.

  • Kupaonica: Kao i u kuhinjama, potrebni su dugotrajni i izdržljivi materijali, pa su keramičke pločice i dalje najpopularnije. Od ostalih podnih obloga možete odabrati drvo, kamen, beton, tikovinu ili epoksi smolu. Dok za zidove možete odabrati željenu boju, drvo, tapete te keramičke i staklene pločice.

  • Dnevni boravak: Sigurno će svi odmah pomisliti na parket i laminat, ali dnevni boravak možete ukrasiti kamenom, mramorom i granitom, što je vrlo popularno u modernim uređenjima interijera. Umjesto boje odaberite tapete, koje dolaze u raznim dezenima, kako bi stvorili posebnu atmosferu i dojam,

  • Spavaće sobe: Za topao i ugodan pod u spavaćoj sobi odličan izbor je laminat, parket i vinil. Ukrasite spavaću sobu tapetama, dekorativnim kamenom ili drvenim oblogama kako bi postala prostor ugode, mira i sklada

  • Hodnik: Kako je riječ o ulaznom prostoru najčešće se postavljaju keramičke pločice radi jednostavnijeg čišćenja i održavanja. No, možete odabrati parket ili laminat koji ostavljaju dojam topline.

Kako bi vam olakšali uređivanje interijera, izdvojili smo za vas nekoliko tvrtki koje se bave završnim unutarnjim radovima u građevinarstvu, ali i prodajom podnih i zidnih obloga. Odaberite odgovarajuće zidne i podne obloge te učinite svoj dom pravim mjestom za odmor i uživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:36