Kratki razgovor o uređenju doma: Amir Arnaut, Schneider Electric

Današnji su kupci dosta zahtjevni, ali uspijemo udovoljiti njihovim željama

Kako bi se u prostoru u kojem boravimo osjećali opušteno i sigurno, on mora biti ugodan, ali i estetski lijepo uređen. Ideja kako u dom unijeti malo svježine i dati mu karakter postoji bezbroj, a o najnovijim trendovima u svijetu modernih detalja za uređenje interijera razgovarali smo s Amirom Arnautom, voditeljem distributerske prodaje u Hrvatskoj u Schneider Electricu.

Koje su posebnosti novih trendova u uređenju?

Moderno uređenje interijera postalo je nezamislivo bez upečatljivih detalja, a tu najčešće mislimo na slike, ukrasne jastuke, ogledala, svjetiljke ili tepihe. Često zaboravljamo detalje koje svi imamo u svojim životnim prostorima, ali ih uglavnom ne primjećujemo jer ih smatramo nuždom. Među njima su i električne instalacije, posebno njihovi vanjski dijelovi poput sklopki i utičnica. Schneider Electric nudi pet različitih programa sklopki i utičnica od kojih je jedan Unica. Tu su još programi Sedna, Asfora, Sistem M, Cedar Plus, itd.

Koji su najpopularniji proizvodi u Hrvatskoj? Što Hrvati više vole – što jednostavnije, ili su spremni za više boja i nove materijale?

Na hrvatskom su se tržištu najinteresantnijima pokazali programi Unica i Asfora. Najpopularniji proizvodi su još uvijek oni u standardnoj bijeloj boji. Međutim, s obzirom da klijenti sve više obraćaju pažnju na estetski doživljaj i dizajnerske elemente, primjetan je porast primjene drugih vrsta, boja, oblika i materijala. Tako smo primjerice u zadnjih pet godina primjećivali trendove primjene utičnica i sklopki višeg standarda od različitih materijala, tipa kamen, drvo, metal, staklo, iz Unica Class ili Unica Top programa. Uz njih se uobičajeno kombiniraju wireless ili KNX elementi, koji samom svojom funkcionalnošću podižu standard življenja.

Po Vašem mišljenju, što današnji kupac traži? Je li i dalje u fokusu jednostavnost i funkcionalnost ili prepoznaje ove neophodne proizvode kao dodatak, dizajnerski „touch“, estetsku komponentu unutarnjeg uređenja?

Današnji su kupci vrlo zahtjevni i jako smo sretni da možemo udovoljiti brojnim njihovim željama u što ljepšem uređenju interijera. Pored dizajna, naši proizvodi pružaju vrhunska tehnološka rješenja, poput KNX programa ili Unica wireless, sa svojim mogućnostima umrežavanja, jednostavnosti ugradnje, centraliziranog upravljanja mobilnim aplikacijama i tomu slično.

Što biste Vi preporučili?

Svaki kupac ima svoje vizije i svoj osebujan ukus, a širina naše ponude može pokriti sve ukuse. Pet različitih linija dekorativnih okvira iz Unica programa će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike i ujedno ispratiti neki od aktualnih svjetskih trendova. Unica Plus zadovoljava visoke standarde vodeći računa o dugotrajnosti i dizajnu. Široki spektar boja omogućava slobodu izbora. Ova ponuda podiže kvalitetu života na viši nivo. Unica Quadro pruža moderno i minimalističko osvježenje žarkim bojama ili metalik nijansama. Unica Top linija - za rezidencijalne i poslovne prostore kod kojih je neophodno postići funkcionalnost, komfor i estetiku. Drveni i metalni dekorativni okviri na kojima se ova linija bazira su kvalitetni i trajni. Najekskluzivnija linija je Unica Class koja predstavlja vrhunac spoja tehnoloških dostignuća, dizajnerskih eksperimenata i novog načina upotrebe odavno poznatih materijala - metala, kože, stakla i kamena.

Gdje možemo kupiti UNICA proizvode, kome se obratiti?

Kroz našu široku distributersku mrežu naši proizvodi dostupni su u gotovi svim dijelovima Hrvatske, a kompletnu ponudu možete pogledati na www.schneider-electric.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:50