Lisnata tijesta... saveznik u vašoj kuhinji!

Najdraže doba godine mnogima su upravo blagdani jer, osim što su obitelj i prijatelji na okupu, toplinu doma ispune i neodoljivi mirisi kojima malo tko može odoljeti. Međutim, uz užurban tempo, obveze i svu pripremu oko slavljeničkih okupljanja, ponekad se zaboravimo opustiti. Kako bi manje vremena boravili u kuhinji pripremajući komplicirana jela i slastice, provedite ga druženju s najmilijima. To vam omogućuje Ledo s rješenjem koje će vam pomoći da stignete sve – pripremiti ukusna iznenađenja za najdraže i opustiti se uz njih u ugodnom društvu.

Kako šećer uvijek dolazi na kraju, nakon obilnog ručka ili večere iznenadite sve prisutne slatkim zalogajima koje ćete spraviti u trenu koristeći Ledo Tijesto za savijače namijenjeno ljubiteljima jela od vučenog tijesta s različitim ukusnim, slanim i slatkim punjenjima koji nemaju na raspolaganju vrijeme za dugotrajnu pripremu tijesta kod kuće.

Sigurno nećete pogriješiti ako kolače ovih blagdana napravite uz Ledo Lisnato tijesto koje možete koristiti za velik broj različitih slastica, savijača, kremšnita ili jastučića sa slatkim punjenjem koji će svaki puta biti jednako fini i hrskavi.

Napravite ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Volite li ujutro, uz kavu ili čaj, nešto slatko, ružice od jabuka i lisnatog tijesta odličan su odabir. Priprema je jednostavna. Za početak iscijedite limun i pomiješajte ga s vodom, narežite jabuku na tanke ploške te ih stavite na 3 minute u mikrovalnu da ne pucaju. Razvucite lisnato tijesto otprilike 30 cm, izrežite šire trakice i namažite ih marmeladom na koju položite ploške jabuke te sve začinite cimetom prije nego preklopite trakice i zarolate ih. Za 40-ak minuta ružice su spremne, a bit će savršene za jutro te ukusne i kao poslijepodnevni zalogaj uz čaj. Naravno, ako koja ostane.

Uštedite vrijeme te se prepustite čarima blagdana s Ledo tijestima uz koja možete sve! Pogledajte pregršt finih i jednostavnih video recepata te se inspirirajte za savršeni ugođaj praznika!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:40