Moringa – prirodno rješenje za umor i nedostatak željeza

Prah biljke moringe od davnina je cijenjen u ajurvedskoj medicini te su tek odnedavno njezina blagotvorna svojstva prepoznata i kod nas. Moringa je biljni izvor željeza koji ujedno obiluje kalijem, magnezijem, cinkom i bakrom ali i vitaminima A i E, B1, B2 i B3.

Moringa se tradicionalno koristila u liječenju ili prevenciji brojnih bolesti, a u novije vrijeme i znanstvena istraživanja sve više govore u prilog ljekovitih značajki ove biljke

Predlažemo da moringu uvrstite u svakodnevnu prehranu zbog obilja vrijednih nutrijenata i to posebno ako želite prevenirati ili riješiti problem anemije. Ne izaziva štetne nuspojave i dostupna je u prahu koji se može dodati u napitke i jela.

Individualna dnevna doza

Važno je početi s malim dozama i ne natašte jer je toliko moćna da izaziva mučninu ako se „predozirate“. Krenite s pola čajne žličice dok ne postignete maksimalnu dozu od 5 žličica dnevno i to tijekom razdoblja od 3 do 4 tjedna koliko treba odvojiti za određivanje idealne doze. Moguće je da će vam trebati i znatno manja količina od navedene maksimalne doze. Važno je osluškivati signale svoga tijela. U nastavku donosimo nekoliko ideja za konzumaciju moringe.

3 savjeta za korištenje moringe

Zeleni smoothie - moringa u prahu je idealan novi dodatak od kojeg će vaš smoothie postati mega potentna zelena bomba, puna vrijednih nutrijenata.

Moringa power mix napitak - pomiješajte prah moringe, sok svježeg limuna, listiće mente, prah ili sok svježeg đumbira, med i nekoliko kockica leda. Ovi sastojci se međusobno odlično slažu, no možete zamijeniti vodu i kokosovom vodom. Dobit ćete savršeno osvježavajući prirodni eliksir.

Kikiringa – ako teško podnosite okus moringe, pomiješajte je s kikiriki maslacem koji je po mirisu i okusu dominantniji od moringe pa je jednostavno preuzme, a vi ćete dobiti namaz ili sastojak za smoothie koji će vas ujutro pokrenuti kao raketu. Naš prijedlog omjera je ovakav: otprilike na 350 g kikiriki maslaca (manja staklenka), dodajte 1 žlicu moringe u prahu, dobro izblendajte i to je to. Želimo vam puno uživanja u eksperimentiraju i istraživanju svih mogućnosti ove vrijedne biljčice.

Moringu u prahu s eko certifikatom potražite u svim bio&bio trgovinama i na web shopu www.biobio.hr | Za više informacija o moringi zvrcnite besplatno 0800 246 246.

Još recepata i ideja za korištenje moringe pronađite u superfood e-kuharici

Preuzmi besplatan e-book

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:21