VINART GRAND TASTING

Najprestižniji vinski događaj u Hrvatskoj predstavlja pomno izabrane vinare iz Hrvatske i inozemstva!

U kratkom roku od samo dvije godine Vinart Grand Tasting, koji se ovaj puta održava u subotu i nedjelju 25. i 26. veljače od 12 do 19 sati, se prometnuo u jedno od najprestižnijih vinskih događanja u Hrvatskoj. Ovaj se vinski festival prije svega koncentrira na kvalitetu, pa publici predstavlja samo vinare koji su dobili pozivnicu, zasluženu isključivo kvalitetom svojih vina. Radi se o pomno odabranih 100 vinarija iz Hrvatske i 20 vinarija iz inozemstva, pri čijem se izboru osobbito vodila briga i da omjer uvoznih i domaćih vinarija bude podjednak realnom tržišnom udjelu.

Svaki od vinara je zamoljen da osim svojih redovnih vina predstavi bar jednu etiketu vina takozvane kolekcionarske vrijednosti, kako bi posjetitelji ovaj trenutak, osim za upoznavanje s najboljim od vinske scene, mogli iskoristiti i za popunjavanje kućne arhive. U tu svrhu je oformljena jednokratna trgovina naziva Pop-up vinoteka, i u njoj posjetitelji prije odlaska kući mogu kupiti vino koje im se najviše dopalo na ranijem promenadnom kušanju.

Vinart Grand Tasting se i ove godine održava u Kući Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23, kući za ljude i umjetnost, koja se taj vikend prigodno pretvara u kuću za fina vina. Dnevna ulaznica za festival stoji 150 kn po osobi i kupuje se na ulazu, a uključuje poklon bon od 40 kn koji se može potrošiti za besplatnu taksi vožnju ili u Pop-up vinoteci. Festivalu prethodi niz od čak 21 vinske radionice koje se održavaju u u hotelu Antunović, započinju 17. veljače i završavaju 24. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:30