Najveći izbor ukrasnih tegli za cvijeće u Hrvatskoj

U Miravili možete naći najveću ponudu ukrasnih tegli za cvijeće i posuda za cvijeće. U ponudi imamo 100 raznih modela vanjskih tegli, otpornih na sve uvjete kao i dizajnerske unutarnje ukrasne tegle i žardinjere.

Kakve posude za cvijeće su najbolje za vanjsku uporabu?

Kada kupujete posude za cvijeće za vanjsku uporabu, posebnu pozornost morate obratiti na materijal koji treba biti otporan na sve vremenske uvjete kao i na UV zrake kako predmet tokom vremena ne bi izgubio svoju prvobitnu boju.

Tegle za cvijeće su izrađene od posebnog materijala-polistona, kojeg također neki nazivaju i fiberglass-om. Taj materijal ustvari čine vlakna stakloplastike, koja su otporna na sve vremenske uvjete. Koliko su čvrsti najbolje Vam govori činjenica da se od njih izrađuju brodovi i čamci.

Zašto su baš ove vaze najbolje za vanjsku upotrebu?

1. Lagane su. Bez većih poteškoća možete svoje bilje seliti zimi u zaštićene prostore.

2. Čvrsti su i izdržljivi. Zahvaljujući vlaknima stakloplastike od kojih su izrađeni, ovi predmeti su veoma čvrsti. Izdržljivi su i nelomljivi čak i u slučaju težih fizičkih udara.

3. UV zračenje ne mijenja njihovu boju, a u večini slučajeva vanjske tegle za cvijeće su izložene utjecaju sunca tokom čitave godine. Upravo zbog toga moramo voditi računa i izabrati predmete koji neće promijeniti boju pod tim uvijetima. Upravo zbog toga ćemo izabrati "polystone" ukrasne tegle za cvijeće.

Koju boju odabrati?

Kupci se najčešće odlučuju za antracit sivu ili mat crnu boju, koje se veoma lako uklapaju u razne ambijente na terasi ili u kućnoj okolici, naročito u novogradnji.

Prošlogodišnji hit su žardinjere za cvijeće u boji betona ili cementa. Ta boja se uklapa u skoro sve ambijente, jer na svakoj terasi ili vrtu naći ćemo neke sive cementne tonove.

Ako ste od onih koje žele nešto više, za vas imamo modele u boji zlata i tirkizne. U tim bojama imamo ukrasne tegle za cvijeće od glazirane karamike, koje su pogodne naročito za zimu jer materijal od kojeg su izdrađene nije porozan i ne upija vodu, što spriječava smrzavanje a samim time i pucanje predmeta.

Koje umjetno cvijeće ili bilje postaqviti vani u ove tegle?

Jedini odgovor na ovo pitanje je - umjetni šimšir. To je trenutno jedina biljka u Europi koja je otporna na UV zrake i ne mijenja boju pod njihovim utjecajem. Umjetni šimšir možete pronaći samo kod nas.

Da li umjetni šimšir može zamijeniti pravi?

Naravno. Umjetni šimšir je potpuna imitacija prirodnog. Dok se ne približite na daljinu od 10cm, uopće ne možete primjetiti razlike između prirodnog i umjetnog.

Sve žardinjere i tegle za cvijeće možete pronaći u katalogu na našoj internet stranici www.miravila.com/hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:46