Njih 29-ero spremno brani boje svoje zemlje na Zimskim igrama Specijalne olimpijade u Austriji

Sa zadnjih Zimskih igara tim Specijalne olimpijade Hrvatske vratio se s nevjerojatnih 27 medalja. Ove godine Specijalnoj olimpijadi Hrvatske potporu daje tvrtka Herbalife koja je globalno zlatni sponzor Međunarodnih specijalnih olimpijskih igara, što znači da Specijalnim olimpijskim igrama pruža savjetovanje u području fitnessa i prehrane

Puni volje, želje, truda, zalaganja – takvi su članovi tima Specijalne olimpijade Hrvatske - osobe s intelektualnim poteškoćama koji se u čak šest sportskih disciplina: alpskom i nordijskom skijanju, trčanju na krpljama, floorballu, brzom i umjetničkom klizanju natječu za medalje na Zimskim svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Austriji.

Naime, Specijalna olimpijada je svjetski sportski olimpijski pokret koji okuplja osobe s intelektualnim oštećenjima iz 180 zemalja svijeta. Punopravni je član i Specijalna olimpijada Hrvatske, čiji sportaši od samog osnutka, prije 27 godina, aktivno sudjeluju u gotovo svim europskim i svjetskim natjecanjima.

Predstavnici Specijalne olimpijade Hrvatske su 2015. nastupali na Ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Los Angelesu i u Hrvatsku se vratili s tri medalje. Kako objašnjava predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske, Zdenko Mlakar, u zimskim su sportovima još bolji i uspješniji čemu svjedoči i činjenica da su sa zadnjih Zimskih igara, koje su se prije četiri godine odvijale u Koreji, u Hrvatsku donijeli čak 27 medalja.

Izvrstan je to tim koji, kako kaže Zdenko Mlakar, predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske, i ove godine hrabro i spremno ide po priznanja za svoj trud i zalaganje: „Ponosni smo na njih sve. Mojih 10-ero kolega trenera i ja radimo s ovim mladim ljudima i od prvog susreta do danas svatko od njih pokazao nam je koliko želi i koliko se trudi iznova biti bolji i bolji. Volimo s ponosom isticati tih 27 velikih medalja iz Koreje i želimo vjerovati da će ova generacija također ostvariti lijep uspjeh.“

Do danas su sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske pomogle razne tvrtke, udruge i savezi, a među njima i tvrtka Herbalife koja je fitness sponzor Specijalnih olimpijskih igara, a u Hrvatskoj pruža potporu Specijalnoj olimpijadi Hrvatske.

„Predano ih podupiremo kao partner u području fitnessa i prehrane. Oni dokazuju kako ih ništa ne može pokolebati. Herbalife je tvrtka usmjerena na promicanje zdravog načina života, stavljamo naglasak na balansiranu prehranu, naši proizvodi su bazirani na znanstvenim istraživanjima čime osiguravamo njihovu najvišu kvalitetu. Tim Specijalne olimpijade Hrvatske dijeli naše vrijednosti pružanja vrhunske podrške njihovim sportašima, kakvu oni i zaslužuju. Navijamo za njih dok se natječu u Austriji i sigurni smo da će se u našu domovinu vratiti s cijelim setom medalja. Mi u Herbalifeu vjerujemo u njih“, rekla je Nina Šebečić Crnolatac, direktorica Herbalifea za Jugoistočnu Europu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:42