20. GODINA POSTOJANJA

Osvojite fasadu otpornu na udarce koju poklanja Caparol Hrvatska!

Poznata je stvar da smo bez kvalitetne izolacije našeg doma zaista uvijek na gubitku. Gubimo toplinu ili nam pak nekontrolirano ulazi u prostor, gubimo energiju, živce i novce jer su nam računi za grijanje i hlađenje puno viši nego što bi bili da smo pravovremeno uložili i postavili fasadu koja će štititi i naš prostor i nas od vremenskih (ne)prilika.

U kućanstvima bez fasadne izolacije najviše energije troši se upravo na grijanje zbog toga što se veliki dio topline, čak do 30%, gubi kroz neizolirane vanjske zidove. Ponekad nije potrebno zadržati toplinu u unutarnjem prostoru već ju je potrebno spriječiti da ona uđe u njega. Naime u krajevima koji se odlikuju toplijom klimom, gdje možemo svrstati i našu Dalmaciju, ušteda se ugradnjom fasadnog sustava postiže na obrnut način. Dobro izolirana kuća sprječava prodor neugodne vrućine izvana, samim time nema potrebe za paljenjem klima uređaja i dodatnom potrošnjom električne energije. Govori li nešto protiv izolacije? Ne baš, ali zato brojne prednosti zagovaraju izoliranje jer smanjuje potrošnju toplinske energije, a samim time i emisiju ugljikovog dioksida (CO2), brine o ugodnoj klimi prostora u kojem živite i štedi Vaš novac.

To je još davne 1957. godine shvatio i Caparol kada je razvio prvi sistem izolacije takozvanom fasadnom ovojnicom. Iako se doima kao da je Caparol većinom poznat po svom bogatom asortimanu boja, lakova, lazura i strukturnih premaza, zapravo je jedan od pionira na području izolacije. Kao glavnu poslovnu politiku Caparol ističe kvalitetu. Zahvaljujući već dobro poznatoj nano kvarc mrežnoj tehnologiji fasadne boje i žbuke u potpunosti su otporne na čestice prljavštine iz zraka, kao i eventualnu pojavu algi i gljivica. Dok će se nano tehnologija pobrinuti za estetski dio dugovječnosti fasade kod jačih mehaničkih opterećenja svoju pravu snagu pokazuju armirni i završni slojevi ojačani karbonskim vlaknima. Udarci loptom, vremenske nepogode poput tuče ili u igri brzinski odbačen bicikl Vaših najmlađih od sada neće ostaviti apsolutno nikakve tragove na Vašoj fasadi, koja će trajati i trajati. Kada promatramo cjelokupan životni ciklus neke građevine, zahvaljujući dugovječnoj fasadi može se preskočiti čak nekoliko koraka sanacije što vlasnicima nekretnina uštedi više od 20% ukupnih troškova obnove.

Ove godine Caparol Hrvatska slavi 20 godina i tom prilikom nagrađuje svoje kupce vrijednom nagradom! Naime, kako bi obilježili ovu obljetnicu odlučili su sretnom dobitniku pokloniti fasadni sustav ojačan karbonskim vlaknima s jedinstvenim svojstvima izdržljivosti i dugotrajnosti.

Kako biste zaista dobili izgled svoga doma kakav ste zamislili u Caparolu možete odabrati između više od 500 tonova fasadnih boja, a da ne spominjemo raznovrsne mogućnosti samog oblikovanja s kojima se možete poigrati kako biste zaista stvorili topao i zaštićen dom iz svojih snova. Zato nemojte zaboraviti odigrati nagradnu igru na koju se možete prijaviti na poveznici i možda upravo vi osvojite novi fasadni sustav! Sretno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:12