Perspektivna zanimanja u turizmu

Postanite turistički vodič ili voditelj poslovnice! Početak 30. / 31. 10.

  AUTOR:
  • Promo

 • OBJAVLJENO:
 • 23.10.2017. u 13:58

Promo

Produljenje turističke sezone, povećanje broja turista u kontinentalnoj Hrvatskoj i na kružnim putovanjima doveli su do potražnje za turističkim vodičima i voditeljima poslovnica turističkih agencija.

Visoka škola Aspira pokreće u Zagrebu programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja poslovnice. Seminar za turističke vodiče počinje 30. listopada, a za voditelje poslovnica 31. listopada. Prijave za oba programa su u tijeku. Cijene iznose 3.450 kuna za vodiče, odnosno 3.100 kuna za voditelje. Vodiči po položenom općem dijelu ispita mogu odabrati i posebni dio za:

 

 • Grad Zagreb i Zagrebačku županiju,
 • Karlovačku i Ličko-senjsku županiju,
 • Istarsku županiju,
 • Primorsko-goransku županiju,
 • Sisačko-moslavačku županiju, te
 • Krapinsko-zagorsku županiju.

 

Aspira već dugi niz godina uspješno izvodi ove i druge stručne ispite u Splitu za četiri dalmatinske županije.

 

Učite kroz praksu od iskusnih turističkih vodiča

Upisom seminara za turističkog vodiča na Aspiri jamčite sebi kvalitetan posao u turizmu. Od iskusnih ćete stručnjaka naučiti sve tajne prakse. Steći ćete dubinsko razumijevanje hrvatske baštine kroz povijest, geografiju, povijest umjetnosti, hrvatski jezik i književnost. Usmjerenost programa na praksu ogleda se i kroz terensku nastavu, gdje će polaznici steći i praktična iskustva vođenja turista.

 

Budite voditelj poslovnice u pravom smislu riječi

Stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije u Aspiri također se ističe izrazitim fokusom na praktične aspekte poslovanja suvremenih turističkih agencija. Pritom se uz sadašnje uvjete poslovanja obrađuju i oni koje donosi skora implementacija nove europske direktive o paket aranžmanima u hrvatski pravni sustav. Ključna predavanja izvode eksperti s velikim iskustvom u nastavi i brojim stručnim radovima na temu poslovanja turističkih agencija.

 

Termini održavanja nastave i polaganja teorijskih dijela oba stručna ispita izrazito su fleksibilno postavljeni. Popodnevni termin cjelokupne nastave prilagođen je zaposlenim kandidatima. Moći ćete birati između većeg broja ispitnih rokova, po jedan tjedno. Priprema i polaganje stručnih ispita idu brzo i učinkovito uz spremne nastavne materijale, te ljubazno osoblje uvijek spremno pomoći ako što zapne.

 

Vrlo konkurentnu cijenu naglašavaju razne mogućnosti plaćanja: odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate, ali i kroz obročnu otplatu do 12 rata. Posebni se popusti nude polagačima oba stručna ispita, kao i prijavljenima iz iste pravne osobe. Upute za prijavu kandidata i više informacija o programu za turističke vodiče naći ćete na http://www.aspira.hr/turisticki-vodic, a za voditelje poslovnica na http://www.aspira.hr/voditelj-poslovnice