Prepustite brigu o pranju, peglanju i čišćenju odjeće i namještaja profesionalcima.

Već pri prvom samostalnom pranju odjeće, naše bake, mame, susjede ili prijateljice su nas naučile da ne možemo baš svu odjeću prati u perilici rublja. Zbog osjetljivosti materijala neki odjevni predmeti - poput košulja, odijela, bluza od svile ili vunene odjeće - moraju biti posebno tretirani. Pogledate li na deklaraciju odjevnog predmeta, možete vidjeti da na nekima stoji znak da ih je potrebno tretirati u kemijskim čistionicama. A prave muke kreću kada treba takvu osjetljiviju odjeću ispeglati ili pak pospremiti u ormar kad im prođe sezona. Upravo zato postoje specijalizirani obrti kojima prepuštamo brigu o svojoj osjetljivoj odjeći, jaknama ili radnoj odjeći te poplunima, dekama ili pak zavjesama. Donosimo nekoliko odgovora na pitanje zašto su peglaonice, samoposlužne praonice, kemijske čistionice spas za svu odjeću s kojom ne znamo što raditi!

1. Odijela i haljine u kojima želimo zablistati na mnogim svečanim događanjima “boje se” perilica za rublje jer im tamo nikako nije mjesto. Zato ih i nosimo na kemijsko čišćenje jer ipak su to skupo plaćene stvari. Kemijskim čišćenjem i pravilnim peglanjem takvu odjeću možemo sačuvati. Naime, kemijsko čišćenje je zapravo suho pranje - odjeća se ne pere vodom, već otapalom. Tako se čuvaju vlakna (izbjegava se skupljanje odjeće), a otapalom se čiste mrlje.

2. Mrlje nitko ne voli, a svima su svakodnevica. Dok ih se na odjeći još i možemo kako-tako riješiti, zaprljanja na tepisima ili namještaju su puno veći problem. Mnoge čistionice su specijalizirane upravo za uklanjanje mrlja s tepiha i namještaja pa je brigu o tako osjetljivim predmetima bolje prepustiti njima. Sigurno iz iskustva znate kako izgleda situacija kada se nešto prolije po tepihu - ribamo na koljenima dok ne pogoršamo situaciju. Upravo to možete izbjeći! Samo se trebate obratiti profesionalcima koji će tepihu i namještaju vratiti sjaj.

3. Znate li da je statistički najomraženiji kućanski posao upravo peglanje? Ako niste jedni od onih koji peglaju usput gledajući omiljenu seriju ili jednostavno nemate vremena za to - peglaonice su pravo rješenje za Vas.

Krenuli ste s čišćenjem? Iskoristite sve prednosti obrta za pranje, peglanje i čišćenje odjeće, namještaja i tepiha. Olakšajte si život i pogledajte kojih smo nekoliko profesionalaca izdvojili za Vas kako biste izbjegli stres!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:13