Uz portal CompanyWall business, nesigurno sklapanje poslova stvar je prošlosti!

Nesigurno poslovanje jedan je od rizika koji mnoge tvrtke preuzimaju na sebe kada dogovaraju poslove s klijentima. Nepovoljno financijsko stanje ili pak blokirani računi klijenata nešto je na što tvrtke ne mogu utjecati, no sada te informacije na vrijeme možete saznati. Kako više ne bi bilo neugodnih iznenađenja, portal CompanyWall business za Vas je pronašao rješenje. Na jednom mjestu, u tek nekoliko klikova, sada možete provjeriti financijsko stanje svojih klijenata.

CompanyWall business preuzima ulogu Vašeg osobnog pomoćnika na kojeg se u svakom trenutku možete osloniti. Iscrpna je to baza podataka koja sadrži sve registrirane tvrtke na području Republike Hrvatske, kao i informacije o njihovom poslovanju.

Sada Vam je na raspolaganju tako realna slika financijskog stanja dobavljača, klijenata, poslovnih partnera ali i konkurencije. Baza podataka redovito se ažurira te možete biti sigurni da ćete u svakom trenutku imati provjerene uvide u transakcijske račune, kao i vidjeti nalazi li se tvrtka u blokadi ili je iz nje izašla. O svakoj promjeni i upisima u registar biti ćete redovito obaviješteni elektronskom poštom.

Bonitetna ocjena

CompanyWall Vam također nudi i uvid u bonitetnu ocjenu tvrtke. Bonitetna ocjena predstavlja kombinaciju vrijednosti koje se nazivaju statična i dinamična ocjena. Statična ocjena predstavlja izračun većih pokazatelja prilikom predaje godišnjeg izvješća, dok se dinamična ocjena kroz godinu mijenja.

Statična bonitetna ocjena dobiva se iz najreprezentativnijih pokazatelja na kojima se računa uspješnost i likvidnost pojedine tvrtke.

Na dinamičnu vrijednost ocjene, s druge strane, utječe više čimbenika. To su:

  • Blokade
  • Sudski postupci
  • Platežna moć
  • Djelatnost
  • Porezna dugovanja
  • Odnos između prihoda iz državnog proračuna i privatnog sektora

Bonitetna ocjena na portalu CompanyWall razdvojena je na 5 kategorija, što olakšava pregled nad trenutnim, ali i budućim stanjem tvrtke.

Kazalo bonitetnih razreda

CompanyWall se u prikazu bonitetne ocjene koristi posebnim kazalom, kako bi korisniku maksimalo olakšali uvid u poslovanje tražene tvrtke. Na raspolaganju imaju pet razreda, koji omogućuju preglednost i jednostavnost kada su u pitanju bonitetne ocjene.

AAA: Oznaka koja govori kako je riječ o poduzeću s najvišim bonitetnim razredom, odnosno da je poslovanje tvrtke stabilno te ne postoji mogućnost stečaja, blokade, ili pak zatvaranja.

AA+: Poduzeće koje posluje veoma dobro i kao takvo je pouzdan partner.

A+: Poduzeće nema poteškoća u poslovanju te nije imalo ozbiljnih blokada računa

BBB: Poduzeće ima konstantu poslovanja, no ponekad se suočava s poteškoćama kad je u pitanju tekuća likvidnost. Prilikom sklapanja poslova s ovom vrstom poduzeća preporuča se oprez.

CCC: Riječ je o poduzeću s rizičnim poslovanjem koje u budućnosti neće opstati. Vjerojatnost za blokadu, stečaj, ili zatvaranje iznimno je visoka.

-: Bonitetna ocjena nije moguća, s obzirom da ne postoji dovoljno podataka o poduzeću. To obično znači kako je poduzeće relativno novo te nije dostupno godišnje financijsko izvješće.

Bonitetno izvješće kao kompletan uvid u poslovanje

Na raspolaganju Vam je i bonitetno izvješće, koje predstavlja brz i jednostavan uvid u kompletno poslovanje određene tvrtke. Bonitetno izvješće ćete zaprimiti u PDF formatu te ga možete proslijediti svojim partnerima i suradnicima kako bi imali uvid u Vaše poslovanje.

Kako bi razumijevanje bonitetnog izvješća bilo lakše, ono sadrži i grafičke prikaze analize relevantnih financijskih podataka. Uz hrvatsku verziju, izvješće je dostupno i na engleskom jeziku.

Certifikat bonitetne izvrsnosti

Tvrtkama koje su za svoje poslovanje zaslužile priznanje, CompanyWall business dodjeljuje certifikat bonitetne izvrsnosti. Certifikat je proizašao iz temeljitih izračuna poslovanja tvrtke, statičnih i dinamičnih bonitetnih ocjena. Dobivanjem certifikata automatski podižete i kredibilitet kod poslovnih partnera, te je on odraz uspješnosti Vašeg poslovanja.

CompanyWall business i jednostavan put do informacija

Iako na tržištu postoje brojni uvidi u bonitetno izvješće, CompanyWall se ističe po svojoj preglednosti, što uvelike olakšava put do traženih informacija. Također predstavlja i najiscrpniji dostupni izvor informacija.

U isto vrijeme, velik broj informacija prikazan je jednostavno što osigurava jednostavno snalaženje u velikom broju informacija.

Uz jednostavnost korištenja, jedan račun CompanyWall Business u isto vrijeme može koristiti više korisnika.

ComapnyWall business portal jamči i niz ostalih prednosti, kao što su:

  • Napredna lista praćenja i jednostavnost upotrebe
  • Pregled dražbi sa svim informacijama
  • Pomoć pri prodaji, i mogućnost analize konkurencije
  • Pregled tvrtki koje provjeravaju podatke Vaše tvrtke
  • Popis stečajeva
  • Popis novoosnovanih tvrtki
  • Za jednu cijenu nudi pristup svim podacima, što konkurentski portali dodatno naplaćuju
  • S jednom registracijom možete pristupiti istovremeno s više računala
  • Cjenovna dostupnost svima

Od ostalih funkcija portala, tu je i opcija „Tko me tražio“, koja Vam omogućuje da jednostavno provjerite tko je pregledavao podatke Vaše tvrtke.

Liste praćenja

Ulaskom na portal, na listi praćenja dočekati će Vas brz i jednostavan pristup odabranim tvrtkama. Na samoj listi već postoji sažeti uvid u financijsko stanje, tako da nema potrebe za temeljitim proučavanjem tvrtke. Sve obavijesti o promjenama na listi praćenja također ćete dobiti elektroničkom poštom.

Ostali popisi

CompanyWall business također Vam daje jedinstven uvid u ažuran popis svih dražbi pokretnina, nekretnina, vrijednosnih papira, brendova i dionica. Tu su sve važne informacije poput datuma, cijene i vrste dražbe.

Također imate uvid i u sve tvrtke koje su otišle u stečaj, te ćete unaprijed znati s kime treba biti oprezan prilikom sklapanja poslovne suradnje.

Sve prednosti registracije

Registracijom na portal CompanyWall business automatski dobivate pristup portalu i svim podacima koje sadrži.

Tu je i USB ključ s digitalnim bonitetnim izvješćem, što će uvelike olakšati buduća poslovanja.

Ukoliko Vaša tvrtka ima visoku bonitetnu izvrsnost, postati ćete vlasnik certifikata izvrsnosti kojeg možete istaknuti na vidljivom mjestu – u elektronskom ili fizičkom obliku. Vaši budući i sadašnji klijenti i partneri tako će odmah moći vidjeti kako se radi o pouzdanom partneru s kojim se isplati surađivati.

Za više informacija posjetite portal CompanyWall business, ili pošaljite mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Naziv: CompanyWall d.o.o.
Adresa: Kušlanova 27
10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 93441573210
Matični broj: 04002008
Direktor: Maja Kljun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 08:35