OD PONEDJELJKA

VIDEO: TONI MILUN POMAŽE MATURANTIMA Jutarnji list i Algebra poklanjaju serijal priručnika za lakšu pripremu državne mature iz matematike

Toni Milun je sasvim sigurno najomiljeniji profesor matematike mnogih osnovnoškolaca i srednjoškolaca: njegove su videolekcije na YouTubeu dosad pogledane više od 21 milijun puta! Kako bi pomogao maturantima da se na vrijeme počnu pripremati za ovogodišnju državnu maturu,

Toni i Algebra su pripremili četiri zbirke s ukupno više od stotinu riješenih zadataka iz četiriju područja matematike, a Jutarnji list će ih pokloniti čitateljima tijekom sljedećeg tjedna.

Odabrani zadaci u ova četiri priručnika pokrivaju obje razine znanja koje su dostupne na državnoj maturi – osnovnu i višu – te su, paralelno uz svaki zadatak, praćeni i kompletnim postupkom rješavanja. Objašnjavanje postupka rješavanja korak po korak, na jednostavan i maturantima posve prilagođen način, nešto je što je Toniju, nakon snimljenih više od 2000 videozapisa, već posve normalno, pa ove zbirke riješenih zadataka koje su poklon Jutarnjeg lista i Algebre vaši maturanti ne bi smjeli propustiti.

"Ranijih je godina ova zajednička suradnja Jutarnjeg lista i Algebre polučila izuzetno dobre rezultate i znam da smo maturante potaknuli da se na vrijeme počnu pripremati za ispit državne mature. Matematika nije i ne bi trebala biti bauk, no ključ je upravo u dobroj i pravovremenoj pripremi. Svim maturantima želim puno uspjeha na ovogodišnjem ispitu, te da potom uspješno upišu i daljnji studij koji žele", poručio je maturantima Toni Milun, inače predavač na Visokom učilištu Algebra.

Otvoreno učilište Algebra ovom suradnjom s Jutarnjim listom ujedno najavljuje i početak ovogodišnjeg ciklusa priprema za državnu maturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:14