Vrhunske značajke koje će vam pomoći u učinkovitijem korištenju vašeg pametnog telefona

Mobilni uređaji su u posljednjih par godina doživjeli velik napredak koji je doveo do ekrana visokih rezolucija, brzih procesora i kapaciteta memorije jednakih karakteristika koje su identinčne onima na osobnim računalima. Također, proizvođači nastavljaju raditi na razvoju softwarea. Android sistem i Huaweijevo EMUI sučelje omogućuju što ugodnije i brže korisničko iskustvo, a Huawei P10 pametni telefoni sadrže brojne značajke pomoću kojih korisnici mogu dugotrajno uživati u brzini svog pametnog telefona.

#manje koraka

U posljednjoj verziji EMUI 5.1 sučelja smanjen je broj koraka potrebnih za pristup većini postavki telefona. Nitko ne voli prolaziti kroz puno koraka kako bi izveo onaj najjednostavniji, rutinski zadatak jer to zahtijeva više vremena i otežava korištenje telefona. Sad se do 90% značajki može doći u tri ili manje koraka, čime je korištenje pametnog telefona postalo brže i produktivnije.

#brzi čitač otiska prsta

Huawei koristi čitač otiska prsta najviše kvalitete, koji može očitati otisak prsta iz svakog kuta u djeliću sekunde, rezultirajući bržim i jednostavnijim otključavanjem zaštićenog telefona. Osim što osigurava povjerljivost podataka, čitač služi i kao praktičan dodatak – pomoću njega možemo odgovoriti na poziv ili listati fotografije u galeriji.

#brzo postavljanje kamere

Brzina je najbitniji dio prilikom fotografiranja. Često nas samo djelići sekunde dijele od savršene fotografije. Dok otključavamo ekran, tražimo ikonu kamere i čekamo da se ona pokrene, gubimo priliku za hvatanjem izvrsne fotografije. Na Huawei P10 uređaju, kamera se odmah aktivira duplim pritiskom tipke za stišavanje zvuka na zaključanom zaslonu

#pokreti člancima prstiju

Huawei P10 omogućava korisniku da odabere pokrete člancima prstiju kojima će pokrenuti najčešće korištene aplikacije. Sve što trebate napraviti jest u postavkama uređaja postaviti bilo koji nacrtani simbol na odabranu aplikaciju. Na primjer, crtanje slova G člancima prstiju na ekranu, automatski će pokrenuti aplikaciju Glazba. Uz to možete snimiti sliku zaslona ili ga podijeliti kad istovremeno želite koristiti dvije aplikacije.

#prigodne obavijesti

U posljednjoj P10 sistemskoj verziji, možete odlučiti želite li da se obavijest prikazuje normalnim načinom, na traci bez zvuka i vibracije, ili ih u potpunosti blokirati tako da dodirnete i držite obavijest. Prije je takva promjena od korisnika zahtijevala dugu potragu u postavkama i listama programa.

#dolazni pozivi ne ometaju rad na pametnom telefonu

Sigurno ne želite da vas slučajni pozivi prekidaju kad pišete važan e-mail ili pregledavate prezentaciju na vašem pametnom telefonu. Na Huawei P10 uređaju, obavijest o dolaznom pozivu se pojavljuje na vrhu i ne ometa vas u vašim poslovima.

#brzo brisanje poruka

U sklopu novog EMUI 5.1 korisničkog sučelja brisanje tekstualnih i e-mail poruka znatno je brže. Samo povucite prstom ulijevo po zaglavlju poruke kako biste ju izbrisali. Uz to, svi obrasci potvrde se pomiču na dno ekrana.

#pametna optimizacija

Kako bi se osigurale kvalitetne performanse sustava i nakon nekoliko mjeseci korištenja, Huawei je uveo poseban algoritam učenja. Pametni telefon uči navike korisnika, poput najomiljenijih i najkorištenijih aplikacija kojima procesor osigurava više vremena i memorije od rjeđe korištenih aplikacija, što skraćuje vrijeme pokretanja aplikacija za čak 20 posto. Još jedna od prednosti je i ta što pametni telefon periodično provodi optimizacije tako što briše nepotrebne datoteke i pokazuje koje aplikacije troše najviše baterije.

#Huawei Share

Značajka Huawei Share putem WiFi mreže omogućuje jednostavan i brz prijenos dokumenata svih veličina s jednog telefona na drugi. Prijenos podataka je sam po sebi vrlo brz i dokumenti koji se šalju spremaju se izravno na drugi pametni telefon.

#SuperCharge

Bitna značajka suvremenih pametnih telefona jest brzina punjenja baterije. SuperCharge tehnologija punjenja smanjuje vrijeme punjenja baterije za čak 50 posto. Uz to, telefon je za cjelodnevno korištenje spreman nakon svega 20 minuta punjenja. Potreban je samo trenutak kako bi Huawei uređaj bio spreman za rad.

Huawei pametni telefoni osiguravaju izvrsno korisničko iskustvo pomoću pristupačnih značajki, kao i snažne specifikacije. Jednako važno je najnovije EMUI 5.0 sučelje koje je optimizirano za što učinkovitiji rad. Pomoću njega, uređaj radi brzo i pametno raspolaže vremenom te smanjuje broj koraka potrebnih za većinu radnji. U kombinaciji s najboljim hardverom, super brzim čitačem otiska prsta i brzim punjenjem, korisnici Huawei pametnih telefona mogu postići više, u manje vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:43