Zašto odabrati aluminijsku ili PVC stolariju?

Ako uskoro planirate ugradnju ili zamjenu stolarije na vašem stambenom objektu, donosimo nekoliko savjeta

Prozori i vrata kao građevinski elementi moraju zadovoljiti funkcije toplinske i zvučne izolacije. Gotovo 50 % energetskih gubitaka izazvani su lošom kvalitetom i konstrukcijom prozora i vrata. Energetski efikasni prozori smanjit će mjesečne račune i pridonijeti povećanju ugodnosti u prostoru. Pravi izbori materijala za izradu stolarije u nekom objektu najčešće su PVC ili aluminij. Ipak, prije kupovine i ugradnje treba pripaziti na nekoliko stvari.

  • Stakla: birajte dvostruko ili trostruko ostakljenje jer time povećavate izolaciju. Premazi na unutarnjoj ili vanjskoj strani stakla također su odličan izbor. Primjerice, vanjska folija izravno reflektira sunce tako da ne dolazi do zagrijavanja staklene površine.
  • Koeficijent prolaska topline kroz prozor: propisuje kako se računaju termodinamičke osobine prozora. Izračun prepustite stručnjacima, ali nikako nemojte zanemariti ovaj faktor.
  • Kvalitetna i profesionalna ugradnja: ako ćete raditi po principu “uradi sam”, možete imati dobar proizvod, ali veće su šanse da loša montaža poništi sve benefite vaše nove stolarije po pitanju izolacije.
  • Otvori: PVC stolarija pojačana je ugrađenim čeličnim ojačanjima i kreirana je da pokrije sve standardne otvore. Aluminijski profili poznati su po nenadmašnoj čvrstoći i stabilnosti što ih čini odličnim izborom za otvore većih dimenzija.
  • Estetika: Alu i PVC stolarija pokrivaju sve osnovne boje, a modela je svakim danom sve više. Važno je uklopiti stolariju u postojeći dizajn stambenog objekta.

Osim što je lijepa, moderna i ne zahtijeva skoro nikakvo održavanje, PVC ili Alu stolarija je odličan izbor kod uštede energije. Zato smo za vas izdvojili nekoliko stručnjaka koji će vam pomoći pri odabiru i ugradnji stolarije za vaš stambeni objekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:44