Zašto više nema mjesta strahu i preprekama za lasersku korekciju vida?

Pregled za lasersku korekciju vida do kraja travnja za samo 200 kn u Optical Expressu

U svakoj populaciji 60% ljudi ima problema s dioptrijom te su mnogima potrebna i optička pomagala. Provedena ankete pokazala je koje su najčešće dvije prepreke za lasersku korekciju vida – financije, odnosno nedostatak istih te strah od zahvata ili dugotrajnih rezultata, a stručnjaci iz Optical Expressa objasnili su zašto je strah bezrazložan.

Laserska korekcija vida smatra se najsigurnijim medicinskim zahvatom danas. Ono čega se pacijenti vrlo često boje je mogućnost trajnog oštećenja vida. Laserska korekcija vida radi se na površini oka, točnije na rožnici, a korigira se samo dioptrija. Samim time ne može doći do trajnih posljedica vida ili bilo kakvih negativnih efekata. Očni živac i mrežnica, koji su odgovorni za vid, smješteni su na očnoj pozadini što je na sasvim drugom mjestu od djelovanja lasera, stoga do oštećenja vida laserskim zahvatom ne može doći. Zahvat se radi već više od 40 godina, a u svijetu je vid laserski korigiralo preko 40 milijuna ljudi.

U Optical Express grupi napravljeno je više od 2 500 000 zahvata. Učinak laserske korekcije je trajan. Ponekad se javi potreba za dokorekcijom, a vezana je za period neposredno iza zahvata (mjesec dana) kada je zbog zaraštavanja moguć pomak od idealne dioptrije. Riječ je o minimalnom pomaku, par postotaka od početne dioptrije, koji se ukoliko je potrebno dokorigira dodatnim (u Optical Expressu besplatnim) zahvatom, a nakon toga dokorekcija više nije potrebna. „Učestalost potrebe za dokorekcijom ovisi o visini početne dioptrije i na dioptrijama do 5 dioptrija je manji od 1%. Komplikacije kod laserske korekcije vida se svode na prolaznu suhoću oka i prethodno spomenutu mogućnost potrebe za dokorekcijom. Upotrebom vrhunske tehnologije, komplikacije kod laserske korekcije vida su svedene na minimum“ – komentirao je doc.sc. Dean Šarić, dr.med.

S obzirom na to da smo osjetljivi i na financijsku situaciju s kojom su naši pacijenti suočeni u današnje doba, nastojimo se cijenama približiti korisniku koliko god je to moguće pa smo omogućili plaćanje na rate gotovo svim kreditnim i debitnim karticama. Diners karticom zahvat se može platiti na čak do 60 rata, što u slučaju najjeftinije metode znači 220 kuna mjesečno, a najskuplje oko 500 kuna mjesečno. Sve obavezne postoperativne kontrole su besplatne. Cijena pregleda za lasersku korekciju vida je sve do kraja travnja 200 kuna“ – komentirala je voditeljica poliklinike Optical Express Ana Kričković.

Cijena zahvata laserske korekcije vida je danas puno niža nego što je bila proteklih godina. U Optical Expressu se cijene kreću između 4.900 – 10.950 kuna, ovisno o metodi koju će liječnik preporučiti nakon detaljnog pregleda. Pojedini pacijenti su kandidati za sve metode, ali neki zbog određenih razloga (debljina rožnice, visina dioptrije, itd.) mogu vid korigirati samo određenim metodama. Ako pacijent ima tanku rožnicu kirurg će ponuditi IntraLase zahvat gdje se čitav zahvat radi laserski, od izrade poklopca do skidanja dioptrije. Za takav postupak su potrebna dva laserska sustava i samim time cijena zahvata raste. Ukoliko imate visoki astigmatizam, vjerojatno ćete biti kandidat za wavefrontguided metodu (iDesign). To su detalji koji čine razliku, a Optical Express pacijentima pruža najbolju moguću uslugu po vrlo povoljnim cijenama.

Kako biste se dodatno oslobodili straha od zahvata, pročitajte odgovore na najčešće postavljana pitanja o laserskoj korekciji vida, na koja odgovaraju stručnjaci iz Optical Expressa – doc.sc. Dean Šarić, dr.med. i Dražen Grgić, dr.med.

Naručite se na pregled

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:55