Znate li zašto sunčane naočale nisu uvijek najbolji odabir za zaštitu od sunca

Osobama s utvrđenom dioptrijom naočale predstavljaju neophodno zdravstveno pomagalo, bez kojeg bi teško obavljali svakodnevne aktivnosti. Budući da ih koriste većinu vremena, problem im često predstavlja pronalaženje kvalitetne zaštite od sunca, odnosno UV zračenja. Podsjetimo, UV zračenje na zdravlje očiju djeluje jednako štetno kao i na kožu. Iako ljudima nije vidljivo, do njih dopire uvijek, bez obzira na vremenske uvjete, pa nedostatak kvalitetne zaštite s vremenom dovodi do razvoja opasnih degenerativnih promjena oka.

Prema riječima Marka Teodorovića, osnivača grupacije LIDER OPTIKE, klasične sunčane naočale za nositelje dioptrijskih naočala nisu u potpunosti pogodne. Kada su pak u pitanju sunčane naočale s dioptrijom, ni one nisu nužno najprihvatljivije rješenje, iako će korisniku, za razliku od onih klasičnih, osigurati dobru kvalitetu vida.

Kako naglašava Teodorović, za osobe koje nose dioptrijske okvire dobro rješenje mogle bi predstavljati naočale s kvalitetnim fotoosjetljivim lećama. Naime, njihova je primarna svrha korekcija vida, dok će fotoosjetljivi sloj istovremeno pružiti kvalitetnu zaštitu od UV zračenja, osiguravajući dobru funkcionalnost i udobnost za nositelja. Te ih karakteristike čine i financijski isplativijim, odnosno povoljnim rješenjem za korisnika. „Osim povoljne cijene i dobre zaštite očiju, ključna im je prednost to što nositelju omogućavaju da ukupna kvaliteta njegovog vida, koju postiže nošenjem naočala, nimalo ne bude narušena“, pojašnjava Teodorović.

Zahvaljujući fotokromatskom procesu, ove naočalne leće automatski reagiraju na promjene uvjeta osvjetljenja. „To znači da na suncu tamne do čak 80 posto, dok su u zatvorenom prostoru potpuno prozirne. Proces njihove adaptacije na promjenu u razini svjetlosti odvija se jako brzo. Izuzetno su udobne za nošenje i smanjuju naprezanje te zamor oka, kao i nelagodno škiljenje izazvano naglim prelaskom na jače prirodno svjetlo“, dodaje osnivač LIDER OPTIKA.

Riječ je, podsjetimo, o grupaciji uglednih obiteljskih optika s dugogodišnjom tradicijom poslovanja, čije se poslovnice nalaze diljem Hrvatske. U okviru posebne ponude, tijekom travnja u LIDER OPTIKAMA možete pronaći par kvalitetnih fotoosjetljivih naočalnih leća s garancijom, i to po cijeni od samo 490 kuna. Riječ je o fotoosjetljivim naočalnim lećama cijenjenog europskog proizvođača Union Optica, čija je tradicija poslovanja duga punih 100 godina.

SEIKO naočalne leće s Transitions tehnologijom

Prilikom odabira odgovarajuće zaštite od UV zračenja neophodno je, među ostalim, voditi računa o individualnim dnevnim navikama kupca. Naime, osobe koje velik dio svog vremena provode na otvorenom, suncu se izlažu u većoj mjeri, pa je time i opasnost za njihovo zdravlje veća. „Za osobe koje većinu vremena provode na otvorenom idealno bi rješenje mogle biti naočalne leće japanskog brenda SEIKO, s Transitions tehnologijom, koje se mogu naći u ponudi LIDER OPTIKA. Riječ je o novijoj tehnologiji, koja naočalnim lećama omogućava da tamne još više od klasičnih fotoosjetljivih. Osim toga, SEIKO je tvrtka čije dioptrijske okvire i naočalne leće karakterizira beskompromisna kvaliteta, potkrijepljena s čak tri godine garancije“, zaključuje Teodorović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:23