STROGE ISLAMSKE KAZNE

KAMENOVANJE PRELJUBNIKA I REZANJE RUKU LOPOVIMA Brutalne nove odredbe sultana Bruneja

Kazne će biti primjenjivanje samo na muslimane koji čine dvije trećine stanovništva u državi
 SIPA

Sultan Bruneja Hassanal Bolkiah objavio je kako će u svoju državu uvesti nove odredbe šerijatskog kaznenog zakonika koje će uključivati kamenovanje preljubnika i rezanje ruku lopovima.

Novi kazne trebale bi biti uvedene u idućih šest mjeseci, a važit će samo za muslimane koji žive na Bruneju. Brunej je već imao svoj šerijatski sud, ali se bavio uglavnom obiteljskim pravom. Sada sultan Bolkiah želi proširiti primjenu šerijatskog zakonika i ojačati utjecaj islama u bogatoj otočkoj kraljevini koja živi od trgovine naftom.

"Milošću Alaha, sa stupanjem na snagu ovih zakona, ispunili smo svoju dužnost prema Alahu", rekao je sultan na pravnoj konferenciji u prijestolnici Bruneja Bandar Seni Bengawanu.

Brunejski dužnosnici naglasili su kako šerijatski zakon neće otjerati turiste iz njihove države, te kako će kazne biti primjenjivanje samo na muslimane koji čine dvije trećine stanovništva u državi.

Po sekularnom kaznenom zakonu Brunej je već imao predviđenu kaznu bičevanja za neke prekršaje, poput ilegalne imigracije, a ta je kazna sada predviđena i u šerijatskom zakoniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 16:00