BIVŠA ŠEFICA STRANKE

'ŽALIT ĆU SE NA PRESUDU VISOKOG SUDA ČASTI' Kosor se ne miri se s izbacivanjem iz HDZ-a

 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Jadranka Kosor rekla je danas novinarima u Saboru da će se žaliti na odluku Visokog suda časti prema kojoj je isključena iz stranke. Kosor je objavila kako je jučer konačno primila presudu Suda.

- Zbog niza okolnosti u koje su u njoj navedene i svega što se nakon toga dogodilo odlučila sam da ću se žaliti na tu presudu - rekla je.

Prema Statutu HDZ-a žalbu na presudu Kosor kao članica Središnjeg odbora podnosi Predsjedništvu stranke koje je moralo i odobriti stegovni postupak protiv nje.

‘NEPRIJATELJI ME PRISLUŠKUJU I UCJENJUJU NEPOSTOJEĆOM SNIMKOM SEKSA. ALI JA NEĆU ODUSTATI!’ Intimna ispovijest Jadranke Kosor

No, za stranku je po svemu sudeći taj slučaj završen. Kosor je, kako neslužbeno doznajemo, odbijala od dostavljača primiti presudu.

Stoga su joj 8. ožujka poslali preporučeno preko pošte te isti dan odluku izvjesili na oglasnoj ploči u stranci što se tumači prema Statutu kao da joj je uručena. Budući da je jučer istekao rok od osam dana u kojem se mogla žaliti za HDZ ona više nije članica stranke.

A da je njezino izbacivanje gotova stvar i da je zakasnila sa žalbom svjedoči i to što je HDZ i u sabornici već našao novo mjesto za svoju nekadašnju šeficu. Umjesto mjesta pri samom dnu dvorane nedaleko od stola Predsjednika Sabora, Kosor je HDZ odredio novo mjesto - na vrhu Velike vijećnice.

Budući da izbacivanjem iz stranke ostaje i bez mjesta predsjednice Odbora za obitelj i mladež odnosno ureda sa tajnicom već je bila i kod tajnika Sabora kako bi joj pronašao novi ured.

- Dogovorila sam s tajnikom da dobijem neki stol i stolac kako bih se mogla pripremati za rasprave - rekla je Kosor.

Iako tvrdi kako još nije završio proces njezinog izbacivanja Kosor kaže kako se kad više ne bude članica Kluba HDZ-a neće priključiti niti jednom drugom Klubu.

Tako je odbila i poziv don Ivana Grubišića koji joj je ponudio da uđe u Klub nezavisnih. Grubišić je novinarima rekao kako ga je tajnik Sabora Slaven Hojski zamolio da primi Kosor u svoj klub. Međutim doznajemo kako je Kosor od tajnika tražila neko mjesto za rad i sama predložila da to budu prostorije Kluba nezavisnih. Na to joj je tajnik rekao da će ju spojiti s Klubom nezavisnih pa neka se ona s njima dogovori.

Grubišić je pak, sve protumačio kao želju Jadranke Kosor da postane članica Kluba nezavisnih, a ne samo da kod njih ima radni stol.

- Hvala Ivanu Grubišiću na ponudi, ali neću ući u Klub nezavisnih niti u neki drugi Klub, a radit ću tamo gdje mi tajništvo dodjeli radni prostor - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:02