Babai Devedesete novi prvaci svita u piciginu

SPLIT - Lako ćemo mi sa svjetskim prvenstvom u Njemačkoj, ali neizvjesnost o pobjedniku 2. prvenstva svita u piciginu, održanog danas na - a gdje drugdje - splitskim Bačvicama.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha turnira Jutarnjeg lista splitski piciginaši, svrstani u dvije ženske i šest muških ekipa, drugi su put odmjerili snage u najsplitskijem od svih sportova. Na kraju, pobijedili su stasiti momci iz ekipe Babai Devedesete, koji su izazvali prave ovacije predvođeni najstarijim splitskim igračem Tonijem Veršićem, koji je tako i drugi put pobijedio, nakon lanjskog trijumfa Veterana. Drugi je Dream team Ožujsko, a treći Sunčanica Jutarnji list, lanjski viceprvak koji je ove godine platio danak nešto većem broju grešaka, a po piciginaškom autoritetu Đermanu Ćići Senjanoviću, ocu čak trojice igrača Sunčanice Jutarnjeg lista - braće Mile, Ivana i Frane - priznao je da mu se najviše svidio Frane jer je najmanje igrao.



- Jako sam zadovoljan što sam opet pobijedio, makar ne sa svojom lanjskom ekipom - rekao nam je, pak, Veršić, kojega su suigrači pomalo štedjeli u igri iz poštovanja prema njegovim godinama.



"Međunarodni" štih ovogodišnjem prvenstvu dali su Postirski Paraderi s Brača, koji treniraju u tamošnjoj uvali Lovrečina, ali se žiriju nije svidio njihov specifični stil pomalo statične igre, kakav se njeguje u Postirama.

Naravno, ne treba zanemariti ni dame - od dvije ekipe, pobijedile su Morske sirene predvođene profesoricom Mirandom Krešić, koje su za 0,25 bodova iza sebe ostavile Climbing Chicks By Žbirac.



- Picigin je muški sport, ali smo mi zato perle Bačvica - ponosno nam je rekla Miranda Krešić. Nakon završetka turnira Bačvice su peti put zaredom dobile i Plavu zastavu, potvrđujući svoj renome jedinstvenog fenomena - gradske plaže iznimne uređenosti i čistoće.



Ivica Profaca
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:53