Birači SDP-a žele Željku Antunović, za Jurčića samo 7 posto simpatizera

ZAGREB - U slučaju da se Ivica Račan povuče iz politike, najviše SDP-ovih birača željelo bi kao njegovog nasljednika vidjeti sadašnju zamjenicu šefa SDP-a Željku Antunović.



Pokazalo je to telefonsko istraživanje agencije Puls, a objavio HTV. Istraživanje o popularnosti SDP-a provedeno je na 1000 građana, ali na pitanje o Račanovu nasljedniku odgovarali su samo glasači SDP-a. Željka Antunović dobila je 33 posto glasova birača SDP-a. Njezin rival, a po nekima i predvodnik suparničke frakcije, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, favorit je 19 posto glasača.



SDP-ova zvijezda, Zoran Milanović, ima potporu 12 posto SDP-ovih birača. Bivšeg ministra gospodarstva Ljubu Jurčića, iako formalno nije član stranke, na čelu SDP-a željelo bi vidjeti 7 posto SDP-ovih simpatizera. Ministar rada i socijalne skrbi u koalicijskoj vlasti, Davorko Vidović, favorit je 6 posto ispitanika, dok agilni koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić uživa potporu samo njih 1,5 posto. 



Po onome kako je Pulsovo istraživanje prenio HTV, značajniju potporu nisu dobili mnogi SDP-ovi veterani. Kao mogući kandidati za Račanova nasljednika tako se ne spominju primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kao ni potpredsjednica stranke Milanka Opačić.  



V. Rešković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14