RECEPT DANA

Domaća sarma

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2011. u 17:23

RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije

SASTOJCI za 4 osobe:

* 1 glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)

* 60 dag mljevenog mesa

* 1 žličica crvene paprike

* 10 dag riže

* 3 režnja češnjaka

* 2 glavice luka

* 10 dag suhe slanine

* 30 dag suhih rebrica

* 0,5 dl ulja

* sol

* papar

1. Luk očistite, narežite ga na kockice, kao i slaninu. Sve prepržite, pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i sve prelijte preko mljevenog mesa.

2. U posudu za miješanje dodajte malo crvene paprike, soli, papra, riže, nasjeckanog peršina i sve skupa umiješajte u jednoličnu smjesu.

3. Listove kupusa odvojite od glavice, zatim zadebljanja pri kraju listova obrežite tako da budu posvuda iste debljine.

4. U svaki list stavljajte malo smjese i uvijte sarme. U posudu na dno poslažite malo rezanog kupusa pa u krug poredajte sarmu. U sredini ostavite rupu za ostatak kupusa i rebrica, zatim malo nasjeckanog luka i ostatak crvene paprike.

5. Podlijte vodom da prekrije sarmu i kuhajte oko 2 sata uz povremeno potresanje posude. Na kraju po želji možete napraviti laganu zapršku.

Najčitanije