Gastronomske delicije na trpezi odmorišta u Skradinu

SKRADIN - Odmorište "Krka" na autocesti Zagreb - Split kod Skradina nakon titule najljepšeg odmorišta na autocestama Europe proteklog je vikenda postalo jedinim europskim odmorištem s vrhunskim ala carte restoranom te restoranom s izvornim pučkim specijalitetima.



Zakupac odmorišta "Krka" i tamošnjeg istoimenog restorana, Ivan Kovilić, poduzetnik iz Skradina, odlučio je to neobično odmorište uz cestu pretvoriti u gastronomski centar i kultno okupljalište gurmana. Na prezentaciji nove gastroponude odmorišta "Krka" proteklog se vikenda okupilo više od 200 uzvanika.





• specijaliteti od tartufa

•  delicije od morskih i slatkovodnih riba

delicije od plodova mora

specijaliteti od bifteka

desetak vrsta carpacia

vrhunska mesna jela

dalmatinska pučka kuhinja

janjetina s ražnja

prasetina s ražnja

kozletina s ražnja

tuka, pivac i teletina ispod peke
Specijaliteti

To je vjerojatno jedinstven slučaj da jedno odmorište uz autocestu postane poprištem prestižnog društvenog događaja.



Sudeći po prezentaciji, putnici će od sada na odmorištu "Krka" moći uživati u specijalitetima od tartufa, delicijama od morskih i slatkovodnih riba te delicijama od plodova mora, nekoliko zanimljivih specijaliteta od bifteka, desetak vrsta carpacia, mesnim jelima u rangu vrhunskih europskih restorana, ali i nadaleko poznatoj dalmatinskoj pučkoj kuhinji.



Na odmorištu "Krka" može se, naime, 24 sata dnevno 365 dana godišnje uživati u janjetini, prasetini i kozletini s ražnja, te tuki, pivcu i teletini ispod peke.



Posebnost je janjetima i kozletina s ekoetiketom koju uzgaja obiteljsko gospodarstvo Validžić iz Oklaja. Uz restoran je otvorena i bogata vinoteka kojom dominiraju vina lokalnih proizvođača.



Stanko Ferić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:29