Gnjevni Boysi zapalili srpsku zastavu

ZAGREB - Više od 40 gnjevnih pripadnika Bad Blue Boysa zapalilo je večeras oko 21.25 na Trgu bana Jelačića srpsku zastavu kao odgovor na napad srpskih huligana na zgradu hrvatskog veleposlanstva u Beogradu. U roku od nekoliko minuta na trg su stigle policijske snage u neuobičajeno velikom broju te su munjevito okružile Dinamove navijače i na gotovo sat vremena blokirale kompletni promet u centru grada.



Unatoč gotovo incidentnoj situaciji svi prosvjednici su dobrovoljno i bez izgreda odvedeni u prvu policijsku postaju nakon čega su pušteni doma. Dramatičan događaj okupio je i tristotinjak prolaznika koji su u jednom trenutku sudjelovali u incidentu.



Dok je gorila zastava susjedne države navijači Dinama su skandirali "Vukovar, Vukovar", a nakon toga su zapjevali i hrvatsku himnu. Nakon što ih je okružila policija uzrujani navijači obratili su se građanima te ih zamolili za pomoć. 



Zašto šutite Zagrepčani, napali su nas u Beogradu



BBB
"Zašto šutite Zagrepčani, napali su nas u Beogradu", čuli su se povici od strane Boysa prema okupljenima, kojih je bilo oko tristotinjak.



Prisutni policajci obratili su se navijačima putem megafona te su ih zamolili da prekinu s prosvjedom. 



"Dokazali ste svoje, bit ćete jedan po jedan odvedeni, a ne privedeni u prvu policijsku postaju, gdje ćemo s vama obaviti obavijesni razgovor, nakon kojega ćemo vas pustiti doma", rekao je pregovarač.



Ljutiti navijači su unatoč pozivu policajaca kleknuli i nastavili skandirati navijačke i domoljubne pjesme, no nakon što su im počeli prilaziti policajci ulazili su jedan po jedan u policijsku maricu.



Brojni građani, koji su pristizali na mjesto događaja, a 'zakasnili' su na paljenje zastave, zapitkivali su okupljene o čemu je riječ te da li su to navijači Dinama. Nekolicina BBB-a koji su se prije dolaska policije izdvojili iz grupe 'uputili' su sve okupljene o čemu je riječ.



"Normalno da su to Boysi. Pa netko je morao reagirati na ovo što se događa u Beogradu", komentirali su navijači Dinama koji su izbjegli odlazak u policijsku postaju.



Policija je izvijestila da je večeras zbog remećenja javnog reda i mira na Trgu bana Jelačića privela 44 osobe, te da će o incidentu izvijestiti sutra na konferenciji za novinare.





Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:36