FLIRTING IN CROATIAN

Izašao priručnik sa savjetima za strance: Kako zavesti Hrvaticu? Spomeni Porsche, daj kompliment, budi samouvjeren

Knjigu prati i audiovodič, odnosno tečaj hrvatskog jezika s izgovorom zavodničkih fraza i izraza

Nekad su se oslanjali na instinkt i trenutnu inspiraciju, kakav prokušani štos koji su naslijedili usmenom predajom, ali sad, eto, i za koketiranje treba - priručnik. Doduše, ovaj je namijenjen strancima, uči ih kako flertovati s Hrvaticama, i više je jezični tečaj negoli kulturološko pomagalo na tu temu. Dvije žene, dvije kave, jedno poslijepodne: “Htjele smo nešto zajednički napraviti. I tako smo, sjedeći u najdražem kafiću, razmišljale o različitim tipovima muškaraca koje poznajemo - obožavamo stereotipe.

Do kraja našeg brainstorminga, cijeli nam je projekt već bio razrađen u glavama, na salvetama, računima i ostalim papirima oko nas“, smije se Laura Lui. S prijateljicom Yelenom Primorac, urednicom portala Like Croatia, potpisuje knjigu “Flirting in Croatian”, vodič za strane zavodnike.

Yelena poluozbiljno kaže: “Konkretne ulete smo istraživale po internetu i konzultirale se s nama poznatim zavodnicima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Americi, pa i šire. Ima brdo ludo smiješnih, ozbiljnih i neozbiljnih stranica s uletima i savjetima. Otkrile smo različite ‘stručnjake’ za zavođenje, na primjer, naše gore list, Erik von Markovik, nadimkom Mystery, koji djeluje na području Kalifornije.

Mystery drži tečajeve i ima TV emisiju gdje muškarce podučava vještinama zavođenja. Nadamo se da će kupiti našu knjigu.” Od mnogih su tražile da im mailom pošalju svoje najdraže ulete. “Ima zavodnika koji su si stvarno dali truda i poslali nam nove ulete koje su smislili”, Laura će. Knjigu prati i audio snimka, koja je zapravo zapravo tečaj jezika.

A što je sa strankinjama koje žele zavesti Hrvata? “Slijedi i izdanje za djevojke. Cure nam mogu javiti svoje ulete na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ako netko zahvaljujući našoj knjižici nađe ženu svog života, neka namse i on javi”, smiju se autorice.

Zavođenje po tipu ličnosti

Svakom tipu muškarca autorice nude nekoliko prokušanih uleta i uče ih kako to izgovoriti na hrvatskom.

Sramežljiv tip - “Koliko je sati?”, “Želiš vidjeti moju zbirku poštanskih maraka?”, “Imam mačku. Ona bi te stvarno htjela upoznati.”

Intelektualac - “Pričaj mi o sebi - o svojim snovima, svojim borbama, o svom broju telefona.”, “Mogu li dodati granu tvom obiteljskom stablu?”

Štreber - “Jesi li ti lopov? Jer moje si srce ilegalno downloadala.”, “Ja sam na desetoj razini u Worldu of Warcraft.”

Romantičar - “Je li to zasjalo sunce ili si mi se ti nasmiješila?“, “Nisam znao da anđeli tako nisko lete.”

Univerzalni klasični uleti - “Je li ovo mjesto slobodno?”, “Jesmo li se već ranije sreli?”

Iskreni tip - “Voliš li debele dečke bez love?”, “Patim od amnezije. Dolazim li često ovamo?”

Osjećajni tip - “Posudiš mi telefon? Mama mi je rekla da ju nazovem kad se zaljubim.”, “Izgubio sam svog plišanog medu. Hoćeš li ti spavati sa mnom?”

Lovaš - “Tvoje oči su iste boje kao moj Porsche.”, “Bok, zarađujem više nego što ti možeš potrošiti.”

Otkačenjak - “Bi li hodala s dečkom koji živi u šatoru?”, “Želiš vidjeti trik koji sam naučio u zatvoru?”

Optimist - “Po načinu na koji me ignoriraš, vidim da ti se sviđam.”, “U koliko sati da te sutra probudim?”

Frajer - “Da ja imam takve noge, hodao bih na rukama.”, “Vjeruješ li u ljubav na prvi pogled ili da opet prođem pored tebe?“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:07