Jutarnji na treningu s Eduardovim krvnikom

Dok se u svijetu potpisuju peticije kojima se traži njegovo izbacivanje iz nogometa, u trenutku kada mu čak stižu i prijetnje smrću, a engleski novinari razglabaju o tome je li posjetio Eduarda u bolnici ili nije, Martin Taylor izgleda da i nije posebno zabrinut.



U ponedjeljak se pojavio na treningu prve momčadi Birmingham Cityja u klupskom kampu Wasthills te, kada to već u nogometnom smislu nije kadar, doživio trenutak slave u onom medijskom.



Svjestan činjenice da se našao u središtu pozornosti, ponašao se kao zvijezda. Kroz špalir novinara provozao se osmjehujući se u svom Audiju A6. Taj osmijeh nije skidao s lica ni tijekom treninga.



Od nespretnog do idiota



Znakovito je bilo primijetiti da jedino on na treningu nije nosio kostobrane. Inače, suigrači su mu javno izrazili potporu. Nakon treninga otišli smo provjeriti što o Tayloru misle zaljubljenici u nogomet, što Englezi svakako jesu.



Ublažene nadimke poput "nespretni" ili "slon", što su ih forsirali lokalni mediji, navijači su ubrzo pretvorili u "idiot" i "luđak". Kada tako nešto izgovori i jedan od vođa navijača Bluesa, Dave Mooner, kojega smo sreli u pubu Victoria, gdje se okuplja "prva ekipa", postaje jasno da nešto nije u redu.



- Mi navijači Bluesa smo ludi, ali Taylor je potpuni luđak. Tko je taj tip uopće? Tek je došao u klub i već nas je osramotio. Tko ga je uopće doveo ovamo i zašto? Ovako se ne ponaša pravi profesionalac. Čuo sam kako pričaju da mu je žao, ali sam čuo i da je to namjerno napravio. Kako dečko ne igra u reprezentaciji, vjerojatno se nije osvetio za Wembley ili razmišljao o sljedećim kvalifikacijama. Prije će biti da ga je netko nagovorio - ispričao je Mooner.



Čak i taksisti koji ne prate nogomet znali su za "tamo nekog divljaka" koji je slomio nogu igraču Arsenala. Žao je zbog toga bilo čak i čuvarima Birminghamova trening-centra koji su rekli kako bi im bilo draže da smo došli zbog nogometa, nego zbog Taylora.



Dres koji ništa ne znači



A na pitanje tko je on uopće, najznakovitiji odgovor ipak je dala prodavačica u fan shopu kluba. Naime, upitali smo je za njegov dres, a žena je iskreno odgovorila kako joj isto pitanje još nikada nitko nije uputio. - Ah, Taylor... Taylor... Taj dres još nitko nije kupio otkako je prešao u klub - rekla je.



' S hrvatskim novinarima ne pričamo'



Glasnogovornik Birmingham Cityja Jon Shaw, osim samog Martina Taylora, jučer je prema svim znanim kriterijima zaslužio titulu najvećeg razbojnika. Čovjek koji je novinarima trebao dogovoriti intervjue sa navedenim igračem ili barem managerom Alexom McLeishom, na kraju nikome osim Sky televizije nije omogućio ništa. Na posebnom piku našli su mu se hrvatski novinari.



- Zašto ste vi uopće došli ovdje, upitao nas je.



Kada smo mu rekli zbog Taylora i situacije oko Eduarda, izvukao je sve najgore iz sebe.



- Mi ovdje pričamo o nogometu i ničemu drugom. Ne postoji nikakva situacija i razlog zašto bi vas primili. Tko ste vi uopće? Kakvi hrvatski novinari...s vama ne pričamo, nastavio je arogantno.



Kako smo odlučili igrati njegovu igru, upitali smo ga bi li možda poželio Eduardu čestitati 25. rođendan koji zbog njegovog Taylora Dudu danas baš i nema zašto slaviti.



- Pa mi smo Eduardu oduvijek željeli sve najbolje, poručio je Jon Shaw. 






Krešimir Raguž
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:40