Kirinu zbog YouTubea zabranili javne istupe

ZAGREB - Gafovi ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, koji već mjesecima pune popularni internetski videoservis YouTube, doveli su do suspenzije javnih istupa čelnog čovjeka MUP-a.



Iako i u Vladi i u MUP-u tvrde da nema nikakve zabrane, činjenica je da je Kirin posljednjih tjedana vrlo rijetko u javnosti.



Ako negdje i nastupi, uglavnom je riječ o protokolarnim obvezama poput komemoracija i potpisivanja ugovora, a javni je prostor zakinut za Kirinove nastupe u televizijskim ili radijskim debatama. Glasnogovornik MUP-a, Zlatko Mehun, tvrdi da nije riječ o zabrani, nego o "novoj komunikacijskoj strategiji MUP-a".



Vjerojatno je kako je Kirin zbog ismijavanja i sam shvatio da mora biti oprezniji, rekao je Ratko Maček
- Ne želimo zlonamjernima stvarati priliku da zloupotrebljavaju i izvrću ministrove riječi. Riječ je o strateškom planiranju javnih istupa. Sada o konkretnim stvarima iz domene rada MUP-a govore ljudi vezani uz to područje. Na taj način izbjegavamo mogućnost da se cijelo ministarstvo poveže samo s jednom osobom, ma tko ona bila - pokušao je objasniti Mehun.



Glasnogovornik MUP-a odbacio je medijske napise da su sve rjeđi ministrovi istupi prorijeđeni na preporuku Banskih dvora, a nakon što su se Kirinovi biseri pojavili u vidu komičnih videouradaka na internetu.



I glasnogovornik Vlade, Ratko Maček, proglasio je bedastoćama napise da je on zabranio Kirinu javne istupe.



NOVI VIDEO KOJI ISMIJAVA KIRINA





- Ministar Kirin nastupa u javnosti kada se za to iskaže potreba. To je činio prije i to će činiti ubuduće - izjavio je Maček.



Na pitanje imaju li Kirinovi prorijeđeni istupi ikakve veze s "Jubituom" (kako je YouTube pogrešno prekrstio upravo Kirin), Maček tvrdi da to nema nikakve veze, ali i dodaje: - No, vjerojatno je kako je Kirin zbog ismijavanja i sam shvatio da mora biti oprezniji i da se zbog toga čuva.



Komentar ministra Kirina, sukladno novoj komunikacijskoj strategiji MUP-a, danas nismo uspjeli dobiti.





Stranice s videoklipovima Kirinovih izjava na web stranici www.Youtube.com posjetilo je oko 300.000 ljudi. Salve smijeha izazivaju izjave poput:



-"Ismijavaju mi se na 'Jubito', a ja se zahvaljujem tim majstorima i autorima kad vidim koliko je njihov kvocijent inteligencije, onda sam vrlo zadovoljan da mi takvi izvlače moje rečenice"



-"Sada si uzmite tko je o svemu čemu pričao pa ćete vidjeti koliko masu tih stvari nema veze ni s čim"



- "Policija za sve, pa i za manje stvari, provodi operativna izvješća, i o tome izvide i sumnje radi"



-"Organizirani kriminal je... o njegovoj jačini ne bi govorio, nemam ga s čime usporediti... jel' znate vi koliko je jak?"



-"Mediji mogu objaviti bilo što, ja ne kažem da nekad ne objave i nešto točno"



-"Imamo novi pojam terorizam, koji je prije deset godina bio ono, gledali smo na televiziji u drugim zemljama, ali je danas, nažalost, ta prijetnja vrlo vidljiva u okruženju naših zemalja"...

Videouratci





V. Rešković i N. Božić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:20