Maček: Nismo znali o Đakiću

ZAGREB - Ratko Maček, glasnogovornik Vlade i HDZ-a, najavio je primjerenu reakciju svoje stranke zbog ponašanja Josipa Đakića, šefa Hvidre i saborskog zastupnika. Prema Mačekovim tvrdnjama, očito je da Đakić nije upozorio vrh HDZ-a o svom nasilničkom ponašanju prije ulaska u politiku.



- Prikupljamo informacije i nakon dobivenih saznanja moći ćemo se odrediti prema tom pitanju. Treba vidjeti što je istina i reagirat ćemo primjereno - kratko je komentirao Maček.



Josip Đakić 1998. godine pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju tri mjeseca, uvjetno na godinu dana, a od 2001. do 2004. godine podneseno je pet zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka zbog nasilničkog ponašanja. Sumnjiči se da je upravo on bio sudionik nedavne tučnjave na fešti virovitičkog HDZ-a koja se pokušala zataškati, nakon koje se Ivica Mihelčić javio u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama.



Josip Đakić zaprijetio je novinarima Jutarnjeg lista prije objave njegova dosjea o nasilničkom ponašanju, a kada smo ga jučer zvali da prokomentira najave glasnogovornika Mačeka o "primjerenoj reakciji stranke", prekinuo je telefonsku vezu. 



Hrvoje Appelt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:42