RECEPT DANA

Mesna štruca

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 10.04.2011. u 16:34

RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 50 dag mljevene teletine ili svinjetine

* 20 dag mljevene piletine (filea)

* 8 jaja

* pola štruce starog kruha

* 1 glavica crvenog luka

* 2 režnja češnjaka

* malo crvene paprike

* sol i papar

1. Pomiješajte obje vrste mesa, začinite i dodajte dva jaja. Namrvljeni barem dan star kruh (samo sredina bez kore) namočite u malo vode pa ocijedite i dodajte mesu.

2. Luk i češnjak sitno naribajte ili usitnite u multipraktiku. Sve sastojke dobro povežite i pola stavite u kalup ili na radnu površinu ako planirate oblikovati roladu.

3. Preostala jaja tvrdo skuhajte (oko 12 minuta, ovisno o veličini), ohladite, oljuštite im lupinu i stavite ih na mesnu štrucu. Završite s ostatkom mesne mase, oblikujte roladu pa odozgo premažite jajem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva od 45 do 60 minuta.