Neka kradljivac zadrži BMW, ali vrati papire

OKLAJ - Oliver Sredoja, Hrvat iz Oklaja, kojemu je 1. rujna nepoznati kradljivac iz dvorišta obiteljske kuće u Oklaju ukrao BMW 316 u kojemu su se uz njegove osobne dokumente nalazili i dokumenti nužni za preseljenje njegove supruge i sina iz Brazila u Hrvatsku te brazilska putovnica njegova 18-mjesečnog sina Olivera Sredoje Juniora.



- Molim, preklinjem kradljivca da zadrži BMW, a da mi vrati dokumente i sinovu putovnicu. Bez tih dokumenata Oliver Junior i njegova majka, moja supruga Marta Pereir Sredoja, ne mogu se doseliti u Hrvatsku, u našu kuću u Oklaju, i ne mogu postati hrvatski državljani - kaže u svom apelu Oliver Sredoja.



Sredoja dokumentaciju mukotrpno prikuplja još od svibnja. Počeo je odmah nakon povratka iz Sao Paula. Ako mu ih kradljivac ne vrati, to će odgoditi dolazak njegovog sina i supruge za najmanje godinu dana, a ni troškovi ponovoljenog postupka nisu beznačajni. 



- Učinio sam sve da se konačno kao obitelj skrasimo u mome rodnom Oklaju - rekao nam je kroz suze nesretni otac i muž.



- Ako se kradljivac ne smiluje, moram putovati u Brazil, proglasiti sinovljevu putovnicu nevažećom pa ishodovati novu što nije jednostavno jer postupak traje više od godinu dana. Troškovi su golemi. Zato neka mu bude BMW, neka zadrži bankovne kartice i sve ostalo što želi samo neka mi vrati dokumente ili barem sinovljevu putovnicu. 



Njegovu obitelj u Oklaju čeka nova kuća koju je sagradio ušteđevinom od dugogodišnjeg rada u Njemačkoj. Suprugu Martu upoznao je kada je posjetio brata u Brazilu koji tamo živi već 50 godina. Vjenčali su se prije dvije i pol godine, a nakon rođenja sina Olivera Juniora Martini su roditelji, u skladu s brazilskim zakonima, dopustili da napusti Brazil i prihvati hrvatsko državljanostvo.

Željko Huljev
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:38