Nitko se ne sjeća kako je ozlijeđen Mihelčić

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.04.2006. u 18:13

BJELOVAR - Ni nakon današnjeg prvog istražnog ročišta kod istražne sutkinje Županijskog suda u Bjelovaru Anke Turek-Novak nije mnogo jasniji uzrok teških ozljeda virovitičkog HDZ-ovca Ivice Mihelčića.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, naime, pokrenulo je prijedlog za provođenje istražnih radnji protiv nepoznatog počinitelja zbog osnovane sumnje da je Mihelčiću nanio teške tjelesne ozljede.

Ukratko, valja doznati je li Ivica Mihelčić u noći 5. veljače ove godine pretučen ili je, kako je poslije tvrdio, pao niz stepenice. Sve je počelo na proslavi 16. obljetnice osnivanja HDZ-a u Virovitici, a završilo u policiji, bolnici i u sudskim hodnicima.

Mihelčića je navodno na proslavi premlatio Josip Đakić, HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Hvidre. Prema riječima glasnogovornice županijskog suda u Bjelovaru Milenke Slivar, na istražnom ročištu danas su ispitani Ivica Mihelčić, njegova supruga Marija i još nekoliko svjedoka.

Kako se nitko ne sjeća što se doista dogodilo na proslavi obljetnice HDZ-a, a prema prvotnoj je izjavi Ivice Mihelčića "pretučen u dvorcu", tek će sudsko-medicinsko vještačenje pokazati jesu li ozljede nastale od pada niz stepenice ili postoji neki drugi uzrok. 
M. Martinić

Izdvajamo