USPJEH JE ODJEKNUO

Njemačka i SAD čestitale hrvatskim građanima: Ovo je velik poticaj i ostalim zemljama zapadnog Balkana

Čestitke na uspjehu referenduma o ulasku Hrvatske u Europsku unije ne prestaju stizati. Tako su u ponedjeljak poslijepodne hrvatskim građanima čestitke poslale Njemačka i Sjedinjene Američke Države.

- Savezna kancelarka Merkel pozdravlja pozitivan rezultat referenduma - stoji u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert koji prenosi riječi njemačke kancelarke.

- Hrvatski građani izjasnili su se za to da Hrvatska nastavlja slijediti europski put. Njemačka i EU s radošću očekuju pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Predstojeće pristupanje Hrvatske EU-u trebalo bi ostalim državama zapadnog Balkana značiti da se reforme na putu u Europu isplate - rekla je Merkel.

Iz američkog veleposlanstva u Zagrebu također je stiglo priopćenje u kojem izražavaju zadovoljstvo uspjehom referenduma.

- Sjedinjene Države odavna su podržavale težnje naše saveznice iz NATO-a da pristupi EU-u te vjeruju da je jučerašnja odluka pozitivan korak ne samo za Hrvatsku već za sve zemlje jugoistočne Europe - stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:00